Astăzi se deschide magistrala 5 de metrou. De la ce oră veți putea circula pe traseul Râul Doamnei – Eroilor

Astăzi se deschide magistrala 5 de metrou. De la ce oră veți putea circula pe traseul Râul Doamnei - Eroilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mult așteptata magistrala 5 de metrou, va fi datăfuncţiune astăzi,marţi, după ora 14:00. Călătorii vor putea să circule pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor și vor putea folosi staţia şi depoul Valea Ialomiţei. Președintele Klaus Iohannis participă, marți, de la ora 12.00, la deschiderea liniei.

Reprezentanţii Metrorex subliniază că trenurile vor circula cu o viteză maximă de 80 km/h, „la un interval optim de urmărire între trenuri”, pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei. În faza finală, trenurile vor putea circula la un interval de succedare de 2 minute.

Traseul Magistralei 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilorleagăzona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei), de centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km (10 staţii de metrou).

Lucian Bode: Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor va fi deschisă marți

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor va fi deschisă marți, 15 septembrie.Lucrările la această magistrală au început în 2011, iar primul termen avansat pentru finalizare a fost 2015.Valoarea totală a proiectului e de 3,4 miliarde de lei.

„Domnule prim-ministru, vă informez că suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor, în cursul zile de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două proceseverbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe 11 septmebrie, am anunțat că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât, pe 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a declarat ministrul Bode, la debutul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban dacă sunt pregătiți cu garniturile de tren și cu personalul necesar, ministrul a răspuns: „Categoric da!”.

„Bine, domnul ministru. Ne vedem la darea în funcțiune! Asta e o veste bună, mai ales că mulți speculau săptămâna trecută că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a mai afirmat Ludovic Orban, la debutul ședinței de Guvern de luni.

Ministrul Bode, despre lucrările la magistrala 5 de metrou: A fost o muncă titanică

Vineri, Ministerul Transporturilor anunța că au fost semnate procesele verbale de recepție și de punere în funcțiune a Magistralei 5 de metrou, astfel că aceasta poate fi dat în exploatare.

„Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani”, a declarat atunci ministrul Bode.

La finele lunii august, el afirmase că se fereşte să mai avanseze o dată pentru darea în circulaţie a metroului pe Magistrala M5, date fiind numeroasele amânări.

3,4 miliarde de lei – Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei – Eroilor

Contractele pentru construcția magistralei au fost semnate în primăvara lui 2011, iar lucrările au început la scurt timp după. Primul termen avansat pentru finalizare a fost 2015. Au urmat, însă, mai multe probleme de avize, de finanțare și lucrări neprevăzute.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime, 10 staţii şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei – Eroilor e de 3,4 miliarde de lei.

Tags: