Vijeliile, grindina și ploile, înregistrate joi, au generat până la acest moment efecte în zece județe, iar mai mulți oameni au fost răniti, potrivit IGSU.
ÎnAradau fost afectate 15 localități: 17 copaci căzuți (pe carosabil, autoturisme, cabluri electrice și pe imobile), un acoperiș al unui imobil distrus parțial și un stâlp de electricitate doborât de vânt.
Cele mai însemnate efecte din județ s-au produs la Nădlac, unde au fost afectate 32 acoperișuri (două complet distruse și 30 parțial), iar patru copaci au fost doborâți de vânt.
ÎnBihor, șase localități au fost afectate: opt copaci căzuți (pe carosabil și autoturisme) și doi stâlpi de electricitate doborâți de vânt. În localitatea Aleșd, trei persoane au fost rănite din cauza precipitațiilor sub formă de grindină.
ÎnBrașov, un copac a căzut pe un autoturism, fiind rănite ușor patru persoane.
ÎnCaraș-Severin, un copac a căzut pe carosabil într-o localitate.
În județulCluj, nouă localități au avut de suferit: 13 copaci căzuți pe carosabil, două acoperișuri distruse și un stâlp de electricitate căzut pe anexa unui imobil.
ÎnHarghita, au fost afectate două localități: trei copaci căzuți pe carosabil și trei stâlpi de telefonie doborâți de vânt.
ÎnMaramureș, un copac căzut pe carosabil într-o localitate.
ÎnMureș, două localități au fost afectate: 25 acoperișuri distruse parțial.
21 localități din județulSuceavaau fost afectate: 30 copaci căzuți pe carosabil, șase stâlpi de electricitate doborîți de vânt și un acoperiș distrus parțial.
În județulTimiș, cinci localități au fost afectate de furtună: 48 copaci căzuți (pe carosabil, autoturisme, pe calea ferată), 15 autoturisme avariate și nouă stâlpi de electricitate doborâți de vânt.
Situația cea mai gravă din județ a fost în localitatea Cenad, unde au fost afectate 131 acoperișuri ale unor imobile și 448 de gospodării.
În 46 localități din județele Arad, Hunedoara și Harghita se înregistrează avarii la rețeaua electrică. Se acționează cu echipe tehnice în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.
Evoluția situației operative este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, fiind asigurată intervenția rapidă pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase.