Au scăpat de moțiunea de cenzură, dar pregătesc schimbări în Guvern: Marcel Ciolacu anunță o remaniere sau restructurare

Au scăpat de moțiunea de cenzură, dar pregătesc schimbări în Guvern: Marcel Ciolacu anunță o remaniere sau restructurare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fericirea de a rămâne la guvernare după ce au trecut testul moțiunii de cenzură, ar putea fi de scurtă durată pentru unii miniștri. Noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a susținut după moțiune că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare.

„Vreţi o părere a mea, personală? Că, totuşi, remanierea o să o facă doamna prim-ministru. Eu consider că da. Chiar mai mult, eu consider că e nevoie de o responsabilitate şi nu mă puneţi să dau nume”, a afirmat Ciolacu, după moțiune, conform hotnews.ro.

Această decizie ar urma să fie luată în interiorul PSD în săptămânile ce vor urma, a subliniat președintele Camerei Deputaților.

„Cred că este totuşi o decizie care se ia în forul partidului. Eu am spus o părere personală şi acum o să şi o ridic în Comitetul Executiv. Cred că este atributul doamnei prim-ministru. Este cazul să livrăm populaţiei… Mie mi-au dat la Buzău, mi-au dat un cartonaş galben buzoienii, am luat act de acest cartonaş galben. Cartonaş roşu… ne scotea de tot din politică. Sunt conştient şi, repet, recunosc că am greşit şi când l-am îndepărtat pe Sorin Grindeanu, şi când m-au îndepărtat pe mine şi pe Mihai Tudose. Ar fi fost o greşeală să repetăm acest ciclu.(…) Este cazul să ne schimbăm şi să ţinem cont de cartonaşul galben primit”, a adăugat Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că poziția Vioricăi Dăncilă, a PSD și a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moțiunii de cenzură.