Cod ROŞU de inundații în județele Prahova și Ialomița

Cod ROŞU de inundații în județele Prahova și Ialomița
Sursă foto: Pixabay / Hermann Traub

O nouă atenționare cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care străbate județele Ialomița și Prahova a fost emisă de Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, județele Prahova şi Ialomiţa”, a precizat Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA)

„În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, a adăugat INHGA.

Judeţul Prahova este şi cel în care, vineri noaptea, o casă din comună Sângeru a fost luată pur şi simplu pe sus de un torent, cu tot cu cei care locuiau în ea. Trei dintre cei patru copii aflaţi în casă au decedat.

Potrivit Ministerului de Interne, în momentul de față, ar exista intervenţii în 10 judeţe, la care ar lua parte peste 7.200 de angajaţi ai instituţiei.