Dragostea trece prin stomac! O cofetărie din Bârlad a lansat campania „România – 100 de ani, 100 de gânduri” (FOTO)

sursă foto: Agerpres / Ada Cazacu

Românii continuă să ne surprindă cu maniera în care au ales să marcheze Centenarul Marii Uniri, cel mai important eveniment al istoriei noastre. Astfel, o cofetărie din Bârlad a demarat campania „România – 100 de ani, 100 de gânduri”, în cadrul căreia a fost realizată o machetă de tort din marțipan, pe care cetățenii au avut ocazia să scrie mesaje pentru țară, la împlinirea unui secol de la formarea statului unitar național, relatează Agerpres.

Demersul a fost inițiat de Ada Cazacu, o fostă jurnalistă a radioului bârlădean, absolventă de fizică, câștigătoare timp de trei ani consecutiv a Trofeului „Tortul Anului”, în cadrul expoziției internaționale „GastroPan”.

„Am creat o machetă din marțipan, iar pe ea au fost atașate, imitând o rolă de film, imagini comestibile de la Unirea de la 1 Deecembrie 1918, pe un suport colat cu articole din ziare ale vremii. Pe partea liberă a machetei, clienți de-ai noștri, prieteni, apropiați au scris un cuvânt, un mesaj care reprezintă gândul lor pentru România, la ceas aniversar. Pe parcursul lunii decembrie, macheta va fi expusă în incinta cofetăriei, iar apoi va fi donată Școlii nr. 1 Iorgu Radu din Bârlad, pentru ca elevii să vadă aceste fotografii, aceste mesaje pentru România, să crească în spiritul iubirii de țară”, a declarat, sâmbătă, Ada Cazacu, pentru Agerpres.

În plus, tot în această perioadă, cofetăria bârlădeană oferă praline tricolore realizate manual la o fabrică de ciocolată din Cisnădie, a ciocolatierului bârlădean Florin Bălan. Bomboanele sunt făcute din ciocolată colorată în roșu, galben și albastru.

Urmăriți B1TV.ro și pe