Constanța: Ziua Marinei, sărbătorită cu restricții. Unde poate fi urmărită defilarea navelor (VIDEO)

Constanța: Ziua Marinei, sărbătorită cu restricții. Unde poate fi urmărită defilarea navelor (VIDEO)
Sursa foto: MAPN

Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Marinei este sărbătorită la malul mării cu restricții. Ceremoniile care, din păcate, nu vor fi deschise publicului. Însă, oamenii pot urmări defilarea navelor de pe plajă.

Cel mai așteptat moment al ceremoniei este defilarea navelor militare. Patru nave româneşti şi o navă militară turcească ce au ocupat vineri dispozitivul fix din faţa clădirii Comandamentului Flotei de pe faleza din Constanţa vor arbora sâmbătă şi duminică pavilionul, geacul şi marele pavoaz şi seara vor aprinde pavoazul electric.

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la Constanța și va trece în revistă Garda de Onoare. La ceremonii va asista și premierul Florin Cîțu.

Publicul aflat pe faleza Cazinoului constănţean şi pe plajele din nordul litoralului va putea urmări, în intervalul orar 11,00-13,00, defilarea navelor de la Constanţa la Midia.

Parada navală va fi încheiată de veliere ale pasionaţilor de navigaţie tradiţională cu vele.

Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe, la ora 20,30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa.

Ziua Marinei Române este sărbătorită încă din anul 1902, în fiecare an, pe data de 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.