CORONAVIRUS | Carantina, prelungită cu șapte zile în orașul Bragadiru și comuna Chiajna din județul Ilfov

CORONAVIRUS | Carantina, prelungită cu șapte zile în orașul Bragadiru și comuna Chiajna din județul Ilfov
Foto: pixabay.ro

Prefectura Ilfov a anunțat vineri că măsura carantinării va fi prelungită cu șapte zile în orașul Bragadiru și comuna Chiajna. Prelungirea carantinei intră în vigoare vineri, 1 ianuarie, de la ora 22.00.

Locuitorii din Bragadiru și Chiajna vor petrece încă 7 zile în carantină

Măsura carantinării zonale se prelungeşte cu şapte zile, începând de vineri seara, de la ora 22,00, în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna din judeţul Ilfov.

„În urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, începând cu data de 1 ianuarie 2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungeşte în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, au transmis reprezentanții Prefecturii Ilfov, printr-un comunicat.

Potrivit autorităților locale, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată la data de 1 ianuarie 2021, este de 6,64 la mia de locuitori în orașul Bragadiru și de 4,82 la mie în comuna Chiajna.

Decizia de prelungire a carantinării zonale în cele două localități ilfovene a fost propusă în urma analizelor făcute de Direcția județeană de Sănătate Publică și a avizelor venite de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Bragadiru și Chiajna au intrat pentru prima dată în carantină pe 20 noiembrie, atunci când rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus ajunsese la 9,48 la mia de locuitori în Bragadiru și la 10,31 la mie înChiajna.

Ulterior, măsura carantinării a fost prelungită succesiv pe 4 decembrie, 12 decembrie și 19 decembrie în condițiile în care incidența cazurilor de îmbolnăvire s-a menținut la un nivel ridicat.

Situația infectărilor cu coronavirus la nivelul județului Ilfov

Grupul de Comunicare Strategică a transmis în raportarea de pe 1 ianuarie, că în județul Ilfov au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 206 cazuri de infectare cu coronavirus, dintr-un total de 24.065 câte au fost înregistrate de la debutul pandemiei și până în prezent. Rata incidenței cazurilor de contaminare la nivelul întregului județ este de 4,65 la mia de locuitori. De altfel, Capitala, alături de județele Ilfov, Cluj și Timiș, sunt singurele zone roșii din România în acest moment, incidența îmbolnăvirilor depășit rata de 3 la mie, potrivit datelor anunțate de autorități.

La nivel național autoritățile au raportat, în prima zi a noului an, 3.938 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintr-un total de 15.953de teste prelucrate. 1.111 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în acest moment în secțiile de terapie ale unităăților medicale din România, dintr-un total de8.734 de persoane spitalizate. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 74 de decese în rândul românilor infectați cu noul coronavirus.

Ultima oră
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări