CORONAVIRUS | Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost testați pozitiv cu COVID-19

CORONAVIRUS | Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul Alba Iulia au fost testați pozitiv cu COVID-19
Foto: facebook.com/Colegiul-Național-Militar-Mihai-Viteazul-Alba-Iulia

Cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Această unitate de învățământ era singura din Alba Iulia unde cursurile se desfășurau în scenariul verde, informează Agerpres.

Cinci cazuri de COVID-19 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii diagnosticați cu COVID-19 sunt asimptomatici.

„Cei cinci elevi au fost izolaţi la infirmierie. Doi au fost preluaţi de familii, urmând ca şi alţi elevi să fie duşi de părinţi acasă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Colegiului, Ioana Popa.

Cele cinci cazuri de contaminare au fost depistate în condițiile în care, la revenirea la cursuri, toți cei 461 de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia au fost testați.

O achetă epidemiologică este în curs la unitatea de învățământ. Colegii de cameră ai elevilor testați pozitiv sunt contacți direcți. Pe de altă parte, colegii de clasă ai acestora nu pot fi considerați contacți direcți pentru că ei au purtat măști de protecție în timpul orele și au respectat distanțarea fizică.

Totodată, în ultimele trei zile în județul Alba au fost confirmate alte 12 cazuri de contaminare cu coronavirus în unitățile d eînvățământ. Este vorba despre 10 elevi și 2 profesori, care nu participaseră însă fizic la ore.

Colegiul din Alba Iulia nu este singura unitate de învățământ militar unde au fost depistate cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele zile.

Cazuri de infectare cu coronavirus în tot mai multe școli din țară

11 elevi de la Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova, au fost testați pozitiv cucoronavirus, luni. Asta după ce duminică fuseseră testații 471 din cei 472 de elevi ai unității de învățământ.

În plus, joi au apărut și primele cazuri de infectare în școlile din București. Un prin caz este cel al unui elev al școlii gimnaziare „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei.

Alte patru cazuri – trei elevi și un cadru didactic – au fost identificate în Sectorul 4.

Primăria Sectorului 4a anunțatcă la patru școli din sector au fost depistate cazuri de coronavirus astfel:

  • un elev care învață în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 190
  • un elev care învață în clasa I la Școala Gimnazială nr. 113
  • un elev care învață în clasa a III-a la Școala Gimnazială nr. 79
  • un profesor la Școala Gimnazială nr.129.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus în România: 755.126de infectări și 19.200 decese. În ultima zi au fost testate pozitiv 2.644de persoane, 720 au fost reconfirmate în urma retestărilor și 65 dintre pacienți au murit. 7.089 dintre cei infectați se află acum în spitale, din care 958 la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)