CORONAVIRUS | Nicușor Dan: ”Susțin ca școlile să rămână închise până ajungem la incidența sub 3” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nicușor Dan: ”Susțin ca școlile să rămână închise până ajungem la incidența sub 3” (VIDEO)
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi seară, în cadrul ”Talk B1„, moderat de Tudor Mușat, că el susțin ca școlile din București să rămână închise până se ajunge la incidența sub 3.

Nicușor Dan: ”Copii sunt transmițători ai acestei boli. Susțin ca școlile să rămână închise”

Nicușor Dan a afirmat că susține ca școlile din Capitală să rămână închise până indicele de incidență va ajunge sub 3.

”Copii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii (…) o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile . Este o măsură de siguranță pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus edilul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că România a depășit, joi, pragul de 6.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în raportul zilnic, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 6.481 de noi îmbolnăviri.

Un record negativ a fost înregistrat, joi, și în privința numărului de cazuri confirmate în Capitală. Bucureștiul a contabilizat în ultimele 24 de ore, 1129 de noi îmbolnăviri, fiind urmat de județele Timiș – 372 de noi cazuri, Cluj – 371, Sibiu – 260, Iași – 288, Bihor – 260, Arad – 233, Brașov – 209 și Dolj – 205.

În același timp, potrivit raportării de joi, județele Cluj și Sălaj înregistrează cele mai mari incidențe ale cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile: 4,3, respectiv 4,11. Au depășit pragul de 3 cazuri COVID la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, și următoarele județele: Alba (3,8), București (3,69), Harghita (3,32), Sălaj (3,43) și Timiș (3,61).

868 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă, de asemenea un număr-record.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 6.764. Asta după ce de miercuri de la ora 10.00 până joi la aceeași oră, au fost înregistrate 83 de noi victime. Este vorba despre 52 bărbați și 31 femei care erau spitalizați în unități medicale din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore.