CORONAVIRUS | Raed Arafat: Trendul e ușor ascendent, iar asta trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile (VIDEO)

CORONAVIRUS | Raed Arafat: Trendul e ușor ascendent, iar asta trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile (VIDEO)

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că trendul privind răspândirea infecției cu coronavirus în România este ușor ascendent. „Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție”, a avertizat doctorul. Acesta a mai spus că, în septembrie, s-au reluat mai multe activități care, cumulat, pot duce la o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Totuși, respectarea măsurilor sanitare și de distanțare socială poate compensa riscurile generate de reluarea acestor activități.

„Într-adevăr, nu putem vorbi de scădere, de un trend descendent. Noi avem acum o cifră zilnică la 1.200- 1.500, foarte rar coboară sub 1.000. Trendul e ușor ascendent, iar acest lucru trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție. Din păcate, au fost multe îndemnuri de la persoane departe de a avea cunoștințele necesare de a nu purta mască. Am văzut un reportaj la CNN despre situația în SUA, câte vieți puteau fi salvate dacă toți purta mască. Asta e valabil peste tot.

În primul rând, noi suntem într-o lună în care multe activități s-au reluat: s-au reluat joburile, mulți lucrează fizic la locul de muncă, a reînceput școala, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografee. Aceste lucruri, cumulate, pot duce la această creștere de acum. Singura metodă de a o opri e respectarea regulilor compensatorii: masca de protecția, distanțarea, igiena”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)