CORONAVIRUS | Raed Arafat: Trendul e ușor ascendent, iar asta trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile (VIDEO)

CORONAVIRUS | Raed Arafat: Trendul e ușor ascendent, iar asta trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile (VIDEO)

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că trendul privind răspândirea infecției cu coronavirus în România este ușor ascendent. „Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție”, a avertizat doctorul. Acesta a mai spus că, în septembrie, s-au reluat mai multe activități care, cumulat, pot duce la o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Totuși, respectarea măsurilor sanitare și de distanțare socială poate compensa riscurile generate de reluarea acestor activități.

„Într-adevăr, nu putem vorbi de scădere, de un trend descendent. Noi avem acum o cifră zilnică la 1.200- 1.500, foarte rar coboară sub 1.000. Trendul e ușor ascendent, iar acest lucru trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție. Din păcate, au fost multe îndemnuri de la persoane departe de a avea cunoștințele necesare de a nu purta mască. Am văzut un reportaj la CNN despre situația în SUA, câte vieți puteau fi salvate dacă toți purta mască. Asta e valabil peste tot.

În primul rând, noi suntem într-o lună în care multe activități s-au reluat: s-au reluat joburile, mulți lucrează fizic la locul de muncă, a reînceput școala, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografee. Aceste lucruri, cumulate, pot duce la această creștere de acum. Singura metodă de a o opri e respectarea regulilor compensatorii: masca de protecția, distanțarea, igiena”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.