Costel Alexe: 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi în cadrul campaniei ”O pădure cât o ţară”

Costel Alexe: 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi în cadrul campaniei ”O pădure cât o ţară”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului Costel Alexe a declarat, miercuri, că un număr de 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi în cadrul ediţiei de toamnă a campaniei naţionale de împădurire ”O pădure cât o ţară”.

Unde vor fi plantați cei mai mulți copaci

Potrivit ministrului, judeţele în care Romsilva va planta cei mai mulţi puieţi sunt Tulcea, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Brăila şi Vaslui.

“O pădure cât o ţară este mai mult decât o mare adunare de oameni care plantează. Campania are în spate de strategii silvice, prin care construim păduri puternice. Am anunţat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieţi. Cu toate că am avut perioadă de urgenţă în mijlocul campaniei, am reuşit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieţi. Ne apropiem de partea a doua a campaniei ‘O pădure cât o ţară’ şi astfel, în octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieţi. Dacă în primăvară ne-am concentrat pe zonele de munte şi deal, în toamnă campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în judeţele deficitare în păduri“, a afirmat Costel Alexe, potrivit News.ro.

Judeţele în care Romsilva va planta cei mai mulţi puieţi sunt: Tulcea, respectiv peste jumătate de milion de puieţi, Galaţi, peste 430.000, Ialomiţa, peste 370.000, Călăraşi, peste 200.000, Dolj, peste 180.000, Brăila, peste 150.000, Vaslui, peste 110.000. Dintre aceştia, peste 1 milion de puieţi sunt de stejar, peste 700.000 de plop, salcie, 150.000, frasin, arţar şi alte specii.

Totodată, în cadrul acestei ediţii a campaniei, vor fi plantate păduri de la zero pe o suprafaţă de 1.100 ha şi vor fi completări pe o suprafaţă de peste 2.000 de ha.

Tags:
Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane