CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor

CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
Foto: Pixabay

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis că noile restricţii adoptate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus nu vizează activitatea instanţelor şi parchetelor.

Noile restricții nu se aplică în instanțe și parchete

„Prevederile HG nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea.

În urma analizei, atât direcţia internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui CSM, cât şi Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au apreciat că prevederile HG nr.1130/2021 nu intră în conflict şi nu sunt aplicabile domeniului justiţiei, odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea şi desfăşurarea activităţii instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19”, a transmis CSM.

Consiliul a mai susținut că accesul în instanțe și pachete se va face la fel ca până acum, cu respectarea strictă a regulilor de protecţie.