Cum se va intra în mall-uri începând de luni și ce se întâmplă cu accesul nevaccinaților în hypermarketuri (VIDEO)  

Cum se va intra în mall-uri începând de luni și ce se întâmplă cu accesul nevaccinaților în hypermarketuri (VIDEO)   
Foto: Pixabay.com

Începând de luni, 25 octombrie 2021, accesul în mall-uri se va realiza doar în baza certificatului verde pentru COVID-19, care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. Persoanele nevaccinate sau care nu s-au imunizat prin infectare nu vor putea intra în incinta mall-urilor. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat și ce se întâmplă cu hypermarketurile care au alte magazine pe holurile de la intrare.

Persoanele nevaccinate vor avea acces doar în magazinele de primă necesitate, precum magazinele alimentare și farmaciile. Cu toate acestea, ei nu vor putea merge la farmaciile din mall-uri sau centre comerciale, fiind nevoiți să apeleze la farmaciile a căror intrare se face din stradă.

Cum se va realiza accesul în mall-uri începând de luni, 25 octombrie 2021

Luni, 25 octombrie este prima zi cu restricții dure pentru persoanele nevaccinate. Accesul în mall-uri se va putea realiza doar în baza certificatului verde pentru COVID-19. În magazinele alimentare din interiorul mall-urilor nu se va putea intra decât cu un certificat verde.

Totodată, accesul persoanelor care nu au certificat verde pentru COVID-19 este restricționat și la farmaciile din mall-uri.

Totul e cu certificat verde. Dacă nu ai certificat verde, te duci la o farmacie care nu e în mall”, a anunțat Raed Arafat.

Secretarul de stat a fost întrebat și cum se va face accesul în hypermarketurile care au magazine pe holuri, dar nu sunt atât de numeroase ca cele din mall. În acest context, Raed Arafat a precizat:

„Dacă este fără control la intrare, atunci fiecare magazin se controlează singur. Asta înseamnă că atunci când se intră în magazinul respectiv, trebuie să fie controlat certificatul verde. (…) Trebuie să fie controlat certificatul verde oriune. Nu există! Doar în magazinele care sunt de alimentație, magazinele esențiale, farmacii etc.”, a precizat secretarul de stat.

În cazul hypermaketurilor care au mai multe magazine pe holuri, precum magazine de haine, încălțăminte, farmacii sau magazine de jucării dar nu sunt atât de numeroase ca cele din mall, este necesară prezentarea certificatului verde la intrare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină