Curtea Constituţională anulează "mini-recensământul" lui Ponta: Solicită Guvernului doar listele electorale permanente, nu reactualizarea acestora

Curtea Constituţională anulează "mini-recensământul" lui Ponta: Solicită Guvernului doar listele electorale permanente, nu reactualizarea acestora
Foto: evz.ro

Curtea Constituţională a retrimis, luni, o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie. Practic, Curtea Constituțională anunță că nu a cerut în nici un caz organizarea unui „mini-recensământ”, așa cum tot declara premierul Victor Ponta.

Este cea de-a doua solicitare trimisă de CCR după cea de duminică. În prima adresă trimisă Executivului, Curtea Constituțională solicita actualizarea până la 31 august a listelor electorale. În comunicatul trimis acum presei, CCR anunță că a solicitat doar „listele electorale permanente actualizare în baza cărora s-a organizat referendumul”.

Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului” din 3 august, precizează că plenul CC „a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu„, se arată în cel mai recent comunicat al Curții Constituționale.

Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arată că „reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului„.

Citește AICI solicitarea trimisă de CCR Guvernului