Descoperirea anului în România: Biologii au identificat o nouă specie de plantă (FOTO)

Descoperirea anului în România: Biologii au identificat o nouă specie de plantă (FOTO)
foto: Vegan Needs

Biologii au descoperit o nouă specie de plantă în România pentru care au propus denumirea „Aerelul dobrogean”. Flora mondială are acum o nouă specie de plantă, descoperită în mai 2014 și analizată, inclusiv la nivel genetic, pentru a se demonstra că este unică în lume.

Matis Attila și colega sa se aflau în Rezervația Pădurea Dumbrăveni, unde evaluau starea de conservare a habitatelor într-un proiect al Societății Ornitologice Române. La acel moment, cercetătorii au putut doar să încadreze planta în familia Apiaceae, din care fac parte morcovul, pătrunjelul și mărarul.

Investigațiile și analizele au continuat și pe teren, timp în care echipa de ornitologi a vizitat de mai multe ori Rezervația Pădurea Dumbrăveni. Rezultatele au fost publicate în cea mai relevantă revistă în materie de descriere a speciilor noi de plante. Mai multe informații despre această plantă puteți afla aici.

Tags:
Ultima oră
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)