Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a anunțat că se pensioneză: Tiberiu Ungureanu are 51 de ani

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a anunțat că se pensioneză: Tiberiu Ungureanu are 51 de ani

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a anunțat, marți, că se pensionează, iar odată cu retragerea sa, se va retrage și întreaga lui echipă, se arată într-o postare de pe site-ul Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare. Ungureanu are 51 de ani.

Directorul general al ANP a anunțat că se pensionează

Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu conducerile unităților penitenciare, organizată pentru prezentarea măsurilor luate în urma unei întâlniri cu ministrul Justiției, în contextul în care, luni, federațiile reprezentative din sistemul penitenciar au pichetat sediul Ministerul Justiției.

”De departe, cel mai important subiect a fost retragerea directorului general, prin pensionare, comisar şef de poliţie penitenciară Tiberiu Ungureanu şi a echipei de oameni care i-au fost fideli”, notează sursa citată.

Cine este Tiberiu Ungureanu

Potrivit News.ro, membrii echipei lui Ungureanu erau împuternicite pe post și vor reveni la funcțiile pe care le ocupau anterior.

Tiberiu Ungureanu a ajuns la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor în decembrie 2019, după ce, timp de trei ani a fost director al Penitenciarului Mărgineni. Anetrior, acesta a ocupat și funcția de director al Direcţiaei Prevenirea Criminalităţii şi Terorismuluidin cadrul ANP.

În videconferința de marți, au fost prezzentate mai multe dispoziții ale ministrului Justiției privind ”Modificarea OMJ 2588/c/2018 privind plata sporului pentru munca în zilele de sâmbătă , duminică și în celelalte zile de sărbători legale în care nu se lucrează”și ”Modificarea OMJ 2415/C/2019- privind acordarea titlului de specialist de clasă, modificarea vizează acordarea pentru toți polițiștii de penitenciare, după modelul MAI”.