Dosar penal, după ce subiectele de la română la Evaluarea Naţională au fost făcute publice în timpul probei, la Focșani

Dosar penal, după ce subiectele de la română la Evaluarea Naţională au fost făcute publice în timpul probei, la Focșani

Poliţiştii din Vrancea au anunțat că au deschisdosar penal, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului, la Şcoala „Ion Basgan” din Focşani, potrivitAgerpres.

”În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal, respectiv divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis, joi, IPJ Vrancea, scrie news.ro.

„În cursul zilei de ieri, 23 iunie, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că, marţi, 22 iunie, dată la care s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul Evaluării Naţionale, la ora 10,39, pe un cont de socializare au fost postate fotografii cu broşura (necompletată) care conţinea subiectele de evaluare pentru clasa a VIII-a. În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal – divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a precizatpurtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Directorul instituţiei a anunţat o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe internet subiectele în timpul examenului.

În urma acestui incident, Inspectoratul Şcolar a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.