Două focare noi de COVID-19 au fost raportate la Iași, într-un spital și un centru social. Numărul total ajunge la șase

Două focare noi de COVID-19 au fost raportate la Iași, într-un spital și un centru social. Numărul total ajunge la șase
Foto: Hepta

Marți au fost identificate două noi focare de COVID-19 în municipiul Iași, unul dintre acestea fiind într-un spital, iar altul într-un centru social. Astfel, numărul total al focarelor active ajunge la șase, după cum a informat Direcția de Sănătate Publică, relatează Agerpres.

Potrivit datelor de la DSP, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, în Unitatea de Primiri Urgențe, au fost depistate 10 cadre medicale, confirmate cu SARS-CoV-2, toți fiind contacți ai unor pacienți pozitivi.

Persoanele pozitive din spital, izolate la domiciliu

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, medicii depistați pozitiv pentru COVID-19 au fost izolați la domiciliu, iar persoanele care au avut contact direct cu ei au intrat în carantină.

„Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă”, se precizează în comunicatul de presă al DSP.

Totodată acestea nu sunt primele cazuri din unitatea medicală. La Spitalul „Sf. Spiridon”, la Secţia Chirurgie Plastică, au fost confirmate cu COVID-19 încă 10 cadre medicale, după ce iniţial au fost confirmate pozitiv şasele. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină, scrie Agerpres.

Focar de COVID-19 la un centru social din Iași

Totodată, cei de la DSP au anunțat că un alt focar este la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Andrei” din Iași, unde patru dintre angajați au fost primit rezultat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, după o testare a personalului medical.

Ei au fost izolaţi la domiciliu şi contacţii direcţi au fost plasaţi în carantină, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare, scrie Agerpres.

Cifre record în România, raportate în cursul zilei de marți

Marți, 3 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cifre record în România, bilanțul zilnic ajungând la 7.733 de cazuri noi de COVID-19 și 120 de decese în 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internați 974 de pacienți pozitivi.

Până marți, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.305.309 teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.698 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.638 la cerere.

La Iași, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 181 de persoane testate pozitiv pentru COVID-19, iar rata de infectare a ajuns la 2.08 bolnavi la o mie de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe