Dr. Tudor Ciuhodaru: „Este dovedit că vaccinații se pot infecta și pot transmite virusul. Poate aude și doamna de la Ministerul Sănătății”

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Este dovedit că vaccinații se pot infecta și pot transmite virusul. Poate aude și doamna de la Ministerul Sănătății
Ioana Mihăilă, în timpul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății

Medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD, a criticat noile inițiative de la Ministrul Sănătății, în emisiunea „Talk B1″, moderată de către Laura Chiriac.

După ce Ioana Mihăilă, ministrul USR-PLUS de la Sănătate a lăsat de înțeles că persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 ar urma să li se impună noi restricții, Ciuhodaru a comentat acid. Medicul a amintit ministrului că circulația virusului în societate nu este oprită, chiar dacă cetățenii se vaccinează anti-COVID.

„Aberații am mai văzut, dar parcă suntem în ‘Legile lui Murphy’ (…) Este dovedit că vaccinații se pot infecta și pot transmite boala, așa cum spune și domnul Fauci, poate aude și doamna de la Ministerul Sănătății, se pare că unele informații ajung mai greu acolo. Și în aceste condiții, vaccinații pot fi și neimunizați și pot face forme severe de boală. Uitați-vă și pe statisticile oficiale, au fost în România persoane vaccinate cu ambele doze chiar cu anticorpi dezvoltați, care au ajuns în stare critică la terapie intensivă și nu au putut fi salvate”,  a declarat Ciuhodaru pentru B1 TV.

Ministrul Ioana Mihăilă, pus la punct de către medicul Tudor Ciuhodaru

Ciuhodaru a vorbit și despre noile inițiative ale MS, potrivit cărora persoanele vaccinate vor fi premiate cu tichete de masă și cu bani, în urma unei tombole. De asemenea, europarlamentarul PSD a atenționat că Mihăilă confundă vaccinarea cu împiedicarea „transmiterii bolii”.

„Vaccinarea rămâne un act individual, în sensul de a nu face o formă gravă a bolii. Eu sunt vaccinat, lucrez într-un spital-suport de coronavirus. Dar a confunda vaccinarea cu testarea, cu împiedicarea transmiterii bolii, este o mare eroare și duce la o strategie fundamental greșită”, a mai comentat Ciuhodaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe