DSP Suceava: Elevii care au fost contacți ai colegilor confirmaţi cu COVID-19 vor putea să susţină examenele naționale

DSP Suceava: Elevii care au fost contacți ai colegilor confirmaţi cu COVID-19 vor putea să susţină examenele naționale

Elevii care au fost contacți cu colegi confirmaţi cu COVID-19 şi care se află în autoizolare la domiciliu vor putea să susţină examenele naționale, în condiții stricte, informează DSP Suceava.

Medicii epidemiologi din cadrul DSP Suceava au considerat că se poate permite participarea copiilor în prima sesiune a Evaluării Naţionale 2020 cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară care sunt deja implementate la nivelul şcolii.

Anchetele epidemiologice în cazul celor două eleve depistate pozitiv cu COVID-19, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, respectiv Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” din Suceava, sunt în desfăşurare.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, contacții elevilor infectați cu COVID-19 pot susține examenele, având în vedere că unităţile şcolare au asigurat, în perioada pregătirii, condiţiile igienico-sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea elevilor şi a personalului medical, cu triaj epidemiologic, dezinfecţia încălţămintei, a mâinilor, purtarea măştilor de protecţie, dar şi faptul că atât elevii, cât şi personalul didactic contacţi cu cele două eleve nu au avut un contact neprotejat.

Primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor după redeschiderea școlilor

Două cazuri de coronavirusîn rândul elevilor a fost descoperite marți după redeschiderea școlilor. Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului care a fost la școală săptămâna trecută ca să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat și despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași

Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, a anunțat un prim caz de elev infectat cu SARS-CoV-2, după redeschiderea școlilor. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se țin în condiții speciale

Școlile au fost închise din 11 martie, din cauza riscului de răspândire a COVID-19. De atunci, orele s-au ținut online. După expirarea stării de urgență, președintele Klaus Iohannis a anunțat că orele se vor desfășura în continuare de la distanță până pe 12 iunie, când este programat să se încheie anul școlar.

Totuși, în perioda 2 – 12 iunie, elevii claselor terminale au posibilitatea să meargă în sălile de clasă pentru a se pregăti de examene.

Autoritățile au luatmăsuri specialepentru ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară atât pentru elevi, cât și pentru profesori. De asemenea, au fost pregătitesesiuni specialeale celor două examene pentru cei care nu pot da primele probe din motive medicale.