Emil Boc: Respectarea regulilor de protecție sanitară, un act de patriotism. Ca în orice război, prima linie a frontului poate să cedeze la un moment dat dacă nu are susținerea celor din spate (VIDEO)

Emil Boc: Respectarea regulilor de protecție sanitară, un act de patriotism. Ca în orice război, prima linie a frontului poate să cedeze la un moment dat dacă nu are susținerea celor din spate (VIDEO)
Foto: facebook.com/EmilBoc

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a subliniat cât este de importantă respectarea regulilor de protecție sanitară, explicând că trebuie să „facem tot ceea ce ține de fiecare dintre noi” pentru ca personalul medical, „care practic salvează viețile noastre în fiecare zi”, să nu cedeze și să nu se ajungă la scenariul în care „să nu mai avem posibilitatea de a-i trata pe cei care au cu adevărat nevoie”. „De peste șapte luni de zile, medicii sunt în prima linie a acestei bătălii”, a mai spus fostul premier, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emil Boc, în direct pe B1 TV: „Această bătălie cu COVID-19 e departe de a mai fi considerată o poveste, este o realitate crudă”

„De peste șapte de luni de zile, medicii sunt în prima linie a acestei bătălii. Felicitări și onoare acestui corp medical care practic salvează viețile noastre în fiecare zi, dar ca în orice război prima linie a frontului poate să cedeze la un moment dat dacă nu are susținerea a celor din spatele frontului, adică a noastră, a cetățenilor, și știți bine ce s-a întâmplat în războaie când cetatea a cedat, când cei care se aflau în prima linie nu au mai putut apăra și au intrat inamicii în cetate, atunci este dezastru. Să nu lăsăm să intre total inamicul acesta, COVID, în cetate și să facem tot ceea ce ține de fiecare dintre noi, prin aceste reguli elementare, noi, cei din spatele frontului, să îi ajutăm pe cei din prima linie să nu ajungă, pratic, la a nu mai putea rezista – asta ce înseamnă? Să nu mai avem locuri în spitale, să nu mai avem locuri la Terapie Intensivă, să nu mai avem posibilitatea de a-i trata pe cei care cu adevărat au nevoie”, a declarat Emil Boc.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 5.343 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, dintre care Clujul a înregistrat 356. Județul din inima Ardealului a ajuns la o incidență cumulată de 4,09, potrivit celor mai recente date prezentate de autorități.

„În primul rând, aș vrea să fac și eu această completare. La Cluj nu e mai rău ca în altă parte din țară, nu e mai rău ca și în Europa în alte zone. Suntem pe primul loc în clasament și noi, și Bucureștiul datorită capacității mari de testare, pentru că această impunere de 3 la mie nu se raportează la procentul de persoane infectate, ci pur și simplu se raportează la numărul de teste. Or, capacitatea, așa cum am spus, a Clujului și a Bucureștiului este triplă dacă nu de patru sau de cinci ori mai mare a multor județe. Prin asta, vreau să fiu foarte clar, nu vreau să diminuez un milimetru pericolul COVID-19. El este o realitate sau, cum se spune, elefantul este în casă, sau COVID este în oraș, în România, în Europa, în lume”, a explicat Emil Boc.

El a mai subliniat că „avem deja 1,1 milioane de persoane care au decedat la nivel mondial. Din nefericire, experții spun că până la sfârșitul anului, dacă nu sunt responsabili cetățenii, autoritățile, există riscul să ajungem la 2 milioane de decese și – Doamne, Ferește! – nu se știe cine ajunge în alea 2 milioane, că la nimeni nu e scris în frunte că nu poate fi afectat. Repet încă o dată, e un mare pericol și consider că respectarea regulilor fundamentale – mască, distanțare fizică, igienă elementară, astăzi acestea reprezintă acte de patriotism local sau național, cum vreți să le spunem, pentru că această bătălie cu COVID-19 e departe de a mai fi considerată o poveste, este o realitate crudă și numai cine este complet orb nu poate să vadă realitățile din România”.

Tags: