Evaluarea Națională 2021 continuă joi cu proba de matematică. Premieră privind formatul subiectelor

Evaluarea Națională 2021 continuă joi cu proba de matematică. Premieră privind formatul subiectelor
sursa foto: pixabay

Absolvenții clasei a VIII înscriși laEvaluarea Națională vor susține joi proba la matematică. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a vor avea de rezolvat subiecte inspirate de testele PISA care constauîntr-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate.

Cum se va desfășura proba la Matematică de la Evaluarea Națională

Elevii vor avea la dispoziție două ore, începând cu ora 9.00, pentru a rezolva subiectele la matematică. Pentru a se pregăti pentru acest examen, elevii au avut la dispoziție 15 teste de antrenament cu modele de subiecte la matematică pentru Evaluare Națională 2021.

Subiectele la matematică la Evaluare Națională 2021 sunt asemănătoare cu cele pe care le vor primi tinerii de 15 ani la evaluarea PISA de anul viitor.

Candidații nu au voie în sala de examen cu manuale, culegeri, notițe sau telefoane. Cine încearcă să copieze la Evaluarea națională va fi eliminat cu nota 1.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15.00 și pe www.digi24.ro imediat ce acestea vor fi disponibile. Înainte de începerea examenelor, cei mai mulți dintre copii spun că se tem de genul liric la română și de proba de matematică.

Marți, 22 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă de la Evaluare Națională, cea de Limbă română. Elevii au avut de rezolvat, la primul subiect, cerinţe pe baza textelor „Pantera neagră” de Sorin Titel şi „Falsa generozitate” (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu. La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.

Peste 131.000 de absolvenți susțin Evaluarea Națională

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

În contextul evoluției pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.