Franța, Spania și Italia, printre țările europene din zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor de risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)

Franța, Spania și Italia, printre țările europene din zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor de risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
Foto simbol: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, în ședința de vineri, Hotărârea nr. 5 privind actualizarea listei cu țările și teritoriile de risc epidemiologic ridicat. Franța, Spania, Itaia și Republica Moldova sunt doar câteva din statele aflate în zona roșie, acolo unde se regăsește și România.

Hotărârea nr. 5 din 21 ianuarie 2022 poate fi consultată integral AICI

Lista statelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi consultată integral AICI

Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU

În zona roșie se află mai multe state europene, printre care: Cipru, Franța, Danemarca, Muntenegru, Islanda, Portugalia, Elveția, Grecia, Spania, Slovenia, Italia, Belgia, Marea Britanie, Croația, Olanda, Norvegia, Austria, Bulgaria, Germania, Macedonia de Nord, Albania, Slovacia și Polonia.

Tot în zona roșie este și România, cu o incidență națională de 4,9. Țara noastră a bifat joi un record negativ de cazuri noi, iar șeful Departamentului Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că ar putea fi înregistrate creșteri chiar mai rapide.

„Nu ne-am stabilizat, nu suntem pe un platou încă și putem să ne așteptăm la surprize și la creșteri mai rapide. Asta înseamnă ce vedem la acest moment și asta înseamnă că la un moment, dacă ajungem la un număr foarte mare de infectări, putem să ajungem și la un impact pe sistemul sanitar mai serios. (…) Întotdeauna n-am vrut să dau cifre sau să ajung să spun `ajungem la cifra aceasta sau nu`. Clar suntem în creștere și clar este risc să apară creșteri mai mari decât ce-am văzut în ultimele două zile. Ați văzut, deci am avut și dublare de la o zi la alta. Acum să vedem cum evoluează săptămâna viitoare”, declara șeful DSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”
21:55 - Senatul SUA a aprobat 40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina. Joe Biden a salutat votul legiuitorilor americani / Reacția Kievului: „Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”
21:54 - Războiul din Ucraina accelerează extinderea Uniunii Europene. Parlamentul European cere începerea negocierilor de aderare la UE cu Albania şi Macedonia de Nord