Gafă de proporții în Târgu Jiu: Bărbat MORT, chemat să-și schimbe buletinul expirat

Gafă de proporții în Târgu Jiu: Bărbat MORT, chemat să-și schimbe buletinul expirat
Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani, sursă foto: captură YT

Gafă de proporții în Târgu Jiu. Un bărbat mort de aproape un an a fost chemat să-și schimbe buletinul, deoarece acesta expirase. Reprezentații Primăriei s-au apărat printr-un mesaj pe rețelele sociale, potrivit Realitatea.

Primăria Dănești nu ar mai fi transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani

„Nu vorbesc de incompetența angajaților, ei își fac datoria. Comuna Dănești este arondată serviciului pe care îl coordonez și era obligată să trimită actele pentru că autoritatea trebuia să elibereze aceste documente.

La primărie intră mii de documente. Nu vreau ca fucționarii Primăriei Târgu Jiu să fie acuzați de o faptă pe care nu au comis-o ei. Aici sunt arondate 17 localități”, a spus primarul de la Târgu Jiu – Marcel Romanescu.

Documentul a fost primit de vecini, care au rămas înmărmuriți când au văzut numele bărbatului decedat și au anunțat imediat familia respectivului.

Revoltați de gafa imensă făcută de autorități, apropiații au făcut publică situația. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că nu au primit informația legată de pierdea familiei și au transmis public acest lucru.

„Primăria Dănești nu ar mai fi transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Astfel, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului”. Continuă cercetările în acest caz.

„Având în vedere informațiile publicate recent în mass media conform cărora o persoană decedată din satul Văcărea a primit invitația de a-și schimba cartea de identitate, facem următoarele precizări:
Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe