Pentru a crește exporturile, Guvernul a trimis la o expoziție din China 84 de companii românești

Pentru a crește exporturile, Guvernul a trimis la o expoziție din China 84 de companii românești
Sursă foto: cceecexpo.org

Un număr de 84 de companii românești au fost prezente la expoziția pentru Comerț și Investiții de la Ningbo, China, se aratăîntr-un comunicat de presă, de miercuri, al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„84 de companii românești au expus, în pavilionul național, pe o suprafață de 504 mp, produse precum: vinuri, miere, patiserie, gemuri, produse naturiste, cosmetice etc. (…) Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi”, se arată în comunicat.

Însă pe lângă expoziţie, au avut loc şi o serie de întâlniri intre oficialii români şi cei chinezi, pe probleme legate de investiții, comerț, sănătatea și siguranța produselor agro-alimentare, educație şi cultură.

„În paralel cu Expoziția de la Ningbo, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a organizat, în colaborare cu Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație din România (ANAMOB), și o misiune economică, din care fac parte șapte companii din domeniul alimentar, condusă de secretarul de stat Voicilă”, mai aratăcomunicatul.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, întâlnirile au avut rolul de a stabili noi parteneriate de export, atât pe piața chineză, cât și în România.

„Agenda vizitei demnitarului român a cuprins o serie de întrevederi, atât la nivel înalt, cu Hu Chun Hua, vicepremierul Consiliului de stat, și cu ministrul adjunct al comerțului din R. P. Chineză, cu reprezentanți ai Provinciei Zhejiang și ai municipiului Ningbo, cât și cu antreprenori de pe piața chineză. Gabriela Mihaela Voicilă a evidențiat, cu această ocazie, calitatea dialogului bilateral și importanța pe care România o acordă permanent dezvoltării în continuare a cooperării româno-chineze, atât în plan bilateral, cât și într-un context mai larg, ca membru al Uniunii Europene. De asemenea, a prezentat climatul investițional din România și legislația în domeniu, precum și oportunitățile oferite de proiectele strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român.

Delegația română prezentă la Ningbo și secretarul de stat Voicilă au efectuat și o serie de vizite la companii locale interesate de facilități logistice, de unități de producție în România și de importul de produse agroalimentare românești”, mai spune comunicatul.

Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)