Haos într-o unitate de învățământ din Capitală, în prima zi de școală în pandemie: Elevii şi părinţii s-au îmbulzit să între în curtea şcolii (VIDEO)

Haos într-o unitate de învățământ din Capitală, în prima zi de școală în pandemie: Elevii şi părinţii s-au îmbulzit să între în curtea şcolii (VIDEO)

Imagini îngrijorătoare la început de an şcolar. La şcoala 195 din Bucureşti, regulile de distanţare anunțate de către autorităţi au fost uitate cu desăvârşire. Elevii şi părinţii s-au îmbulzit să între în curtea şcolii şi astfel s-a creat un haos total. Se pare că, deşi accesul trebuia făcut în jurul orei 9.00, porţile şcolii au fost deschise abia la ora 9.30.

Haos în prima zi de școlă, la o unitate de învățământ din Capitală

Începerea noului an şcolar a dat mari bătăi de cap autorităţilor. În imaginile surprinse la şcoala 195 din Bucureşti se vede foarte clar cum regulile de distanţare fizică au fost ignorate. Pentru că nu s-a respectat ora de începere a festivităţii de deschidere, părinţii şi elevii s-au îmbulzit la intrarea în curtea şcolii şi astfel s-a creat un haos total.

Zeci de părinți și-au așteptat copiii în fața unității de învățământ. În incinta instituției au avut acces doar elevii. Copiii au intrat în clase doar pentru o oră, pentru a-și primi manualele, iar părinții acestora au trebuit să îi aștepte în față.

Condiții speciale de desfășurare a noului an școlar, în contextul pandemiei.

Noul an școlar a început acest an în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Aproape trei milioane de elevi ai început școala. O parte dintre ei fizic, în instituția de învățământ, alţii acasă, în sistem online.

Scenariile gândite de oficialii educației au fost de trei feluri: verde, cu prezență exclusivă la clasă, roșu – învățământ exclusiv online și galben (hibrid), adică jumătate din elevi să fie prezenți la școală iar cealaltă jumătate, online, cu rotație în următoarea săptămână.

Potrivit datelor anunțate, duminică, de ministrul Educației, Monica Anisie,12.423 de unități de învățământ din România încep noul an școlar în scenariul verde, 4.915, în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu.

Autoritățile au realizat un ghid cu recomandări pentru școlari și părinți, cu reguli menite să reducă la minimum riscul răspândirii noului virus: purtarea măștii, păstrarea distanței și spălarea mâinilor. Însă, cel puţin la începerea anului şcolar acestea nu au fost respectate peste tot.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația cazurilor de coronavirus în România

În prima zi a noului an școlar, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un bilanț de 692 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 7.331 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 201 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, în acest moment, 456 de persoane testate pozitiv se află în stare gravă, în secțiile de terapie intensivă din unitățile medicale. 22 de pacienți cu COVID-19 au decedat de duminică până luni.

Până la data de 14 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până în prezent, 4.185 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De asemenea, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, la nivel național, au fost prelucrate 2.088.975 de teste. Dintre acestea 7.331 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.854 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.477 la cerere.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori