Hotelierii de pe litoralul românesc promit că vor păstra prețurile la fel pentru anul 2023

Hotelierii de pe litoralul românesc promit că vor păstra prețurile la fel pentru anul 2023
Foto: Captură video

Operatorii de pe litoral îşi doresc să menţină aceleaşi tarife la pachetele turistice în sezonul estival 2023 ca în acest an, în ciuda scumpirilor cu care se confruntă şi a creşterii TVA la serviciile de cazare, anunţă turoperatorul Litoralulromanesc.ro, potrivit Agerpres.

Totodată, și vecinii bulgari anunță reduceri masive pentru 2023, iar grecii, cu încă două luni de sezon în față, speră să-i atragă și în această toamnă pe turiști cu tarife mai mici cu până la 30%.

Hotelierii de la mare vor să-i aducă pe români înapoi pe litoral

Turoperatorul estimează că scumpirile vor influenţa şi modul în care românii vor rezerva sejururi pentru vara viitoare. În contextul inflaţiei, aşteptarea celor din industrie este ca turiştii „să vâneze mai ales oferte speciale şi să se orienteze după preţul cel mai mic”.

„Există o preocupare la nivelul industriei pentru a menţine tarifele din 2022 şi în 2023, astfel încât să nu fie pusă o presiune şi mai mare pe bugetul de vacanţă al românilor. Până la ora aceasta, 90% dintre hotelierii cu care am discutat acest subiect şi-au exprimat dorinţa de a păstra preţurile nemodificate, deşi, la rândul lor, sunt puşi în situaţia de a face faţă unor cheltuieli mai mari generate de inflaţie şi de creşterea TVA la cazare”, a transmis Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

Numărul mai mic de turiști din acest sezon, cu cel puţin 10%, i-a convins pe cei care au afaceri pe litoral să anunțe că nu vor mai crește prețurile în 2023.

„Pentru următorul an ne-am propus să înghețăm tarifele deoarece va veni un an destul de greu pentru toată lumea”, a declarat Iolanda Nanu, manager hotel patru stele.

„90% dintre hotelierii cu care deja am discutat au spus clar că tarifele rămân nemodificate. La jumătatea lunii septembrie vom lansa programul early booking, cu care românii sunt obișnuiți și vom avea reduceri de peste 50% pentru pachetele de anul viitor”, a spus Ionuț Nedea, operator de turism.

Reduceri de până la 50% la pachetele turistice rezervate din timp

Hotelierii promit că vor păstra prețurile la fel pentru 2023 și fac reduceri de până la 50% pentru cei care își cumpără deja vacanțe. Primele pachete pentru 2023 în condiţiile de rezervare prin programul Înscrieri Timpurii vor fi disponibile din luna septembrie.

„Programul Înscrieri Timpurii – care prevede reduceri de până la 50% la pachetele turistice rezervate din timp şi condiţii speciale de rezervare – este varianta optimă pentru cei care vor să-şi securizeze bugetul de vacanţă şi să fie siguri că se vor bucura de un sejur vara viitoare”, a subliniat reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe