În România există cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. Locul este cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare

În România există cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. Locul este cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare
În România există cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. Locul este cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare. Sursa Foto: Flickr.com

Mulți din cei care aleg locuri exotice pentru vacanțe sau excursii rămân uimiți de zone din țara noastră pe care nu le știau și care i-au făcut să își dorească să se întoarcă la primele zile de concediu.

În România există un loc, singurul din toată Europa, unde mii de turiști vin în fiecare an şi vorbesc despre puterea lui binefăcătoare.

Locul din România, cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare

Lacul Ursu din Sovata este renumit pentru apa sa foarte caldă, acolo unde are loc un fenomen unic în toată Europa, cunoscut sub numele de heliotermie. Turiştii care merg acolo susţin că au scăpat de unele probleme de sănătate, potrivit spynews.ro.

Lacul Ursu deţine cea mai mare concentraţie salină de pe planetă, are o temperatură de 29°C la suprafaţă şi de 41°C la adâncimea de 1,5 metri şi este cel mai important dintre cele cinci lacuri cu apă sărată existente în staţiunea Sovata.

Fenomenul heliotermic (acumulare de energie termică) se referă la faptul că încălzirea apei se datorează pur și simplu căldurii emise de soare. Razele solare trec prin apa dulce de la suprafața lacului și se acumulează în apa sărată, mărindu-i continuu temperatura.

Lacul Ursu, numit și „Marea Moartă a Europei”, este unul dintre principalele obiective turistice din județul Mureș și punctul de atracție din stațiunea balneară Sovata.

Ce boli ameliorează scăldatul în Lacul Ursu

După formarea Lacului Ursu din Sovata, în anul 1875, în zonă s-a dus vestea că această apă tămăduieşte diferite boli de tip reumatismal, iar după mai bine de o jumătate de secol aici a fost înfiinţată prima bază de tratament.

De la tratarea unor boli ginecologice, ale unor afecțiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale și până la tratarea unor boli cardiovasculare, apa sărată a lacurilor din Sovata, implicit a Lacului ursu, este benefică tuturor celor care vor să își îmbunătățească sănătatea.

Lacul Ursu este singurul lac sărat din lume ce e totuși înconjurat de o vegetație bogată, cu toate că se află situat pe un munte de sare.

Urmăriți B1TV.ro și pe