Începe a doua etapă a Programului Rabla pentru laptopuri și tablete

Începe a doua etapă a Programului Rabla pentru laptopuri și tablete
Începe a doua etapă de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice. Sursa: freepik

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care se află laptopurile şi tabletele începând de la 1 iulie, ora 10.00.

Cât despre bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă  este de 10 milioane lei. Selecţia voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23.59,  respectiv până la epuizarea bugetului.

Rabla pentru electrocasnice: Încep înscrierile pentru laptopuri și tablete

În cadrul celei de-a doua etape se oferă vouchere pentru cumpărarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel: 500 de lei pentru laptopuri, respectiv  300 de lei pentru tablete.

Timpul de desfășurare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat pentru etapa respectivă.

Astfel că, după ce va fi publicată pe site-ul AFM lista cu persoanele fizice care au fost  aprobate,   se vor putea  prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde pot să cumpere echipamentul pe care și-l doresc, conform Ziare.com.

Reamintim că, Administrația Fondului pentru Mediu  a precizat că bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate de la lansare!

Bugetul pentru programul Rabla pentru electrocasnice, epuizat

Solicitanții persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:

24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;

12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

Programul își propune ca anul acesta să beneficieze de aceste vouchere peste 200.000 de cetățeni. Ei vor primi sprijin pentru a schimba frigiere, caculatoare, laptopuri, mașini de spălat, mașini de spălat vase, uscătoare și aparatele de aer condiționat.

Despre noua sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice a vorbit și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Tichetele rămân la fel ca valoare ca anul trecut, nu le-am modificat, dar am crescut bugetul la 100 de milioane. Ne așteptăm la peste 200.000 de beneifciari anul acesta. Programul, în contextul crizei energetice, e unul extrem de important.

Prețul energiei electrice extercită o presiune tot mai mare pe fiecare gospodîăie. Putem lupta împotriva acestui fenomen prin măsurile luate de Guvern de plafonare a prețurilor și subvențiilor acordate fiecărei gospodări și, în același timp, să reducem consumul de energie electrică peste tot în țară și acest program ajută mult ca echipamentele electrocasnice să fie mai eficiente, de categorie A++ sau A+++.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene