Judecătorul Horaţius Dumbravă, ipoteză ŞOC despre RAPORTUL lui Toader: "Nu e gata, ar mai fi ceva de scris în el? Se teme domnul ministru dacă e public acest raport?"

Judecătorul Horaţius Dumbravă, ipoteză ŞOC despre RAPORTUL lui Toader: "Nu e gata, ar mai fi ceva de scris în el? Se teme domnul ministru dacă e public acest raport?"

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a lansat un atac extrem de dur la adresa Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după ce raportul acestuia privind DNA nu este încă public.

„Ştie cineva de ce nu funcţionează server-ul Ministerului Justiţiei?
Sunt 14 ore de când domnul profesor universitar doctor Tudorel Toader a prezentat ‘în diagonală’ raportul care însoțește cererea de revocare a procurorului șef DNA.
Celelalte servere care aparțin MJ (Ministerului Justiţiei, n.r.) funcționează, mai puțin pagina publică.
E ceva de ascuns în raportul domnului ministru? Nu e gata raportul, ar mai fi ceva de scris în el? Se teme domnul ministru dacă e public acest raport? Mai ales că a promis de nenumărate ori la declarația de ieri seară (joi seară, n.r.) că va fi găsit raportul pe site-ul MJ și va putea fi consultat.
Oricum ar fi, prost gestionat momentul public al declarației ministrului justiției și cel al publicității rațiunilor și argumentelor concluziilor domniei sale privind revocarea doamnei Kovesi. E a doua oară când se întâmplă așa ceva. Vă mai amintiți, nu?, de prezentarea power point a proiectului de modificare a legilor justiției.
Apropos, domnul Toader aduce acuze foarte grave doamnei Kovesi, că ar fi adus atingere imaginii României prin declarațiile date presei interne și internaționale. Adică, practic, îi impută acesteia că s-a exprimat. Sunt curios cum doamna Kovesi a încălcat dispozițiile art. 30 din Constituție, care se referă la libertatea de exprimare. Constituția asta a noastră din care domnului ministru Toader îi place atât de mult să citeze.
În contrapartidă, îi spun domnului ministru Toader să se gândească la dispozițiile art. 31 din Constituție, asta în condițiile în care o acuză pe doamna Kovesi că încalcă Constituția uzând de dreptul la liberă exprimare.
Pentru că, corelativ dreptului la liberă exprimare, eu, și orice cetățean din România, are dreptul să fie informat cu privire la orice informație de interes public. Iată textul constituțional:
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autoritătile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetătenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal.
Spre exemplu, eu personal aș vrea să știu cine sunt acei procurori care au întocmit raportul prezentat în ‘diagonală’ de domnul Toader. Pentru că așa a spus ieri seară: că sunt procurori care au întocmit raportul. Va schimba complet perspectiva, evident: oameni din sistem, care nu știm cum și în ce temei au fost numiți de ministru, se pare că au întocmit -documentația pe care a prezentat-o ‘în diagonală’ domnul ministru. Sper că informația asta nu e una secretă. Eu zic că e una cât se poate de publică”, a scris vineri judecătorul Dumbravă, pe pagina sa de Facebook.

„Raportul este destul de cuprinzător, are 36 de pagini în sinteză, nu știu dacă veți avea răbdarea să citesc 36 de pagini. Îl prezint în diagonală, în sinteză, după care, în momentul în care terminăm întâlnirea, îl postăm pesite-ul Ministerului Justiției”, a promisTudorel Toaderjoi seară, la începutul prezentăriiraportului privindDNA.

De atunci şi până în acest moment, site-ul Ministerului Justiţiei nu poate fi accesat (Detalii AICI), iar CSM afirmă că nu a primit încă raportul întocmit de Tudorel Toader (Detalii AICI).

Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de înțelegere cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)