Klaus Iohannis, mesaj după ce doi militari români au fost răniți în Afganistan: Viaţa niciunuia nu este în pericol

Klaus Iohannis, mesaj după ce doi militari români au fost răniți în Afganistan: Viaţa niciunuia nu este în pericol
Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi în mesaj către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Teatrul de Operaţii din Afganistan, transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis:Viaţa niciunuia dintre militari nu este în pericol

În mesajul său, șeful statului a adăugat că viaţa niciunuia dintre militari nu este în pericol şi este permanent informat despre evoluţia stării de sănătate a acestora.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniți în timpul misiunii pe care o desfășoară în Teatrul de Operații din Afganistan. Viața niciunuia dintre militari nu este în pericol.

Sunt permanent informat despre evoluția stării de sănătate a celor doi militari răniți, cărora le urez însănătoșire grabnică și le doresc să treacă cu bine peste aceste momente dificile.

Totodată, asigur familiile militarilor noștri că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale”, a spus Iohannis.

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Ministerul Apărării informează că doi militari români au fost răniți miercuri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Ei au fost transportați rapid laSpitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar și primesc acum îngrijiri medicale, fiind în stare stabilă.

Cei doi militari fac parte din Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”. Ei au fost răniți în jurul orei 19.32, ora României, când efectuaumisiunea de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

„Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”,a transmis MApN, printr-un comunicat.