Ludovic Orban, întrebat dacă se ia în calcul varianta unui lockdown în România: Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viață cât mai normală (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă se ia în calcul varianta unui lockdown în România: Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viață cât mai normală (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că obiectivul autorităților din România este ca oamenii să reușească să ducă o viață cât mai apropiatăde normal, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful Guvernului a făcut această precizare, întrebat dacă sunt luate în calcul măsuri drastice de închidere a activităților și de limitare a deplasărilor, cum au fost impuse, de exemplu, în Israel.

Ludovic Orban:Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viață cât mai normală, economia să funcționeze la parametri obișnuiți

”În Israel a fost lockdown aproape total. Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viață cât mai normală, economia să funcționeze la parametri obișnuiți, toate activitățile, în măsura în care este posibil, să se desfășoare astfel încât viața omului să fie cât mai puțin afectată de epidemie. Putem să atingem aceste obiective doar dacă avem cooperarea societății, în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituțiilor, a tuturor formatorilor de opinie, mass-media, primarilor proaspăt aleși. Repectarea normelor de protecție sanitară este aceea care poate să permită derularea unei vieți normale fără ca virusul să atingă nivele care să ne impună să luăm decizii restrictive. (…) Noi am preferat o abordare locală, care să țină cont de nivelul de răspândire a virusului în comunități. Măsurile sunt luate în comunități locale”, a spus Ludovic Orban.

Orban: Pentru fiecare depășire de prag luăm un anumit set de măsuri

Premierul a vorbit și despre modul în care se face raportarea noilor infectări cu coronavirus.

”E un mod standardizat realizat de țările europene. Avem niște restrângeri generate de datele personale, dar comunicăm în standardele care se comunică la nivel european”, a precizat Orban.

Referindu-se la pragurile privind rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, în funcție de care autoritățile pot impune noi restricții, premierul a spus: ”Ăsta e sistemul de evaluare, se cumulează cazurile din ultimele 14 zile pentru a stabili rata de răspândire în comunitate aa virusului. Este un sistem pe care nu-l folosim numai noi. Sigur, fiecare țară a folosit diferite praguri. Noi am folosit pragul 1 la mie, 1,5 la mie, 3 la mie, evident, pe baza evaluărilor făcute de specialiștii epidemiologi, infecționiști. Ei au propus aceste praguri pe care noi le implementăm și pentru fiecare depășire de prag luăm un anumit set de măsuri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 5.000 de noi cazuri de COVID-19 în România, în 24 de ore

România a depășit, vineri, pragul de 5.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 5.028 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor confirmate de la debutul pandemiei pe teritoriul României a ajuns la 201.032. În același timp,144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, de joi până vineri, încă 82 de decese legate de această boală infecțioasă au fost înregistrate în România, bilanțul total al victimelor, la nivel național fiind de 6.245.

În acest moment, în spitalele de profil din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427, dintre care 782 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

De la debutul crizei sanitare și până în prezent, în România au fost prelucrate 3.002.800 de teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”