MApN: Spitalele militare din Sibiu și Galați își extind capacităţile de preluare a pacienţilor COVID-19

MApN: Spitalele militare din Sibiu și Galați își extind capacităţile de preluare a pacienţilor COVID-19

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că spitale militare din Sibiu și Galați își extind capacităţile de preluare a pacienţilor COVID-19, din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Suplimentarea capacității de îngrijire a pacineților COVID la Spitalul Militar din Sibiu

În ceea ce privește Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin”din Sibiu, de joi, 13 noiembrie, acestaîşi va extinde, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, prin aducereaa cinci ventilatoare suplimentare șiîncă cinci paturi. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi.

Spitalul Militar din Galați devine unitate de suport COVID

Începând de duminică, 15 noiembrie, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” dinGalaţi, va deveniunitate medicală de suport COVID-19.

În acest scop, începând de joi seară, s-au început demersurile necesare, adică pregătirea a 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv şi două, noninvaziv).

Care este situația în spitalele militare din alte zone alețării

Spitalelemilitare din Iaşi şi Cluj-Napoca continuă să preiau bolnavi de COVID 19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectate. La spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfăşurate în prezent la SMMIT Timişoara şi SMMIT Constanţa.