Marian Daragiu: Problemele legate de agricultură trebuie privite în perspectivă. Vedem consecințele unei lipse de viziune. Nu cred că avem o lipsă de expertiză, ci mai degrabă de voință politică (VIDEO)

Marian Daragiu: Problemele legate de agricultură trebuie privite în perspectivă. Vedem consecințele unei lipse de viziune. Nu cred că avem o lipsă de expertiză, ci mai degrabă de voință politică (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marian Daragiu

Când vorbim despre probleme legate de agricultură, există aspecte care trebuie privite în perspectivă, a declarat Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației și vicepreședinte în Partida Romilor Pro-Europa, miercuri, la Special B1 cu Nadia Ciurlin.

Marian Daragiu, pe B1 TV, despre situația din agricultura românească

Oficialul a explicat că astfel de probleme trebuie privite „a la longue”.

„Când vorbim despre probleme legate de agricultură sau de educație, sunt aspecte care trebuie privite a la longue, ele trebuie privite în perspectivă. Nu poți, dacă schimbi o guvernare, să renunți la un proiect inițiat de predecesori și să te oprești pentru că ai o altă viziune. Cred că este o problemă, totuși, la nivel național de a împărtăși o viziune pentru țară. Agricultura, în momentul de față, vedem consecințe, consecințele unei lipse poate de viziune, de investiție coerentă, de investiție susținută pentru a ajunge în punctul la care, astăzi, să poți să îți culegi roadele”, a declarat Marian Daragiu.

Subsecretarul de stat consideră că mai degrabă există o lipsă de voință politică decât de expertiză.

„Plecăm și noi în alte țări, în străinătate, și mai vezi câmpurile totuși înverzite, culturile sunt mai mari, și te întrebi cum de alții au reușit. Nu cred că avem o lipsă de cunoștințe sau de expertiză, ci mai degrabă de voință politică. Cred că oamenii implicați în acest fenomen ar trebui să stea la aceeași masă și să vadă interesul cetățeanului, interesul suprem pentru țară, și să își aloce energia și resursele în așa fel încât să continue pentru câțiva ani investiția”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe