Ministerul Educației a publicat un Ghid informativ pentru elevii care susțin Evaluarea Națională: Ce trebuie să știe absolvenții clasei a VIII-a

Ministerul Educației a publicat un Ghid informativ pentru elevii care susțin Evaluarea Națională: Ce trebuie să știe absolvenții clasei a VIII-a
Foto: Pixabay.com

Absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora pot afla informații despre condițiile de desfășurare a Evaluării Naționale dintr-un ghid care a fost publicat luni de Ministerul Educației. Ghidul informativ cuprinde date referitoare la organizarea examenului, la regulile sanitare care trebuie respectate, dar și la desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise.

Ghid informativ pentru elevii care susțin Evaluarea Națională

Potrivit documentului, absolvenții clasei a VIII-a vor putea intra în săli între orele 8.00 și 8.30, iar probele vor începe la ora 9.00. Adolescenții trebuie să aibă asupra lor actul de identitate. După completarea datelor de identificare pe foaia de examen, candidații pot începe rezolvarea subiectelor. Elevii trebuie să știe că pentru lucrarea scrisă pot folosi cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene au permisiunea de a scrie cu creionul. De asemenea, la proba la Matematică, este permisă folosirea instrumentelor de desen.

Elevii au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor de la proba scrisă, timp care se calculează după completarea datelor de identificare.

Ce reguli de protecție sanitară trebuie respectate în timpul Evaluării Naționale

În ceea ce privește regulile privind siguranța epidemiologică, în ghidul publicat de Ministerul Educației se menționează, printre altele,că:

-în centrele de examen vor exista echipamente și materiale de protecție

-punctele de acces/ieșire și culoarele vor fi dezinfectate în mod regulat

-în sălile de clasă trebuie să existe o distanță de 1 metru între candidați, pe rânduri și între rânduri

-fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare

-în sălile de clasă vor exista dezinfectanți pentru mâini

-în centrele de examen, purtarea măștii de protecție este obligatorie

-este interzis schimbul de obiecte personale

-centrele de examen vor beneficia de asistență medicală.

Elevii care se află în izolare sau carantină,nu pot participa la examen sau nu pot finaliza probele din alte motive justificate medical, pot susține Evaluarea Națională într-o etapă specială. De asemenea, candidaților care au participat la una sau mai multe probe, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele care au avut loc în perioada 22-25 iunie 2021.

Ghidul complet, publicat de Ministerul Educației, poate fi consultat AICI

Calendarul Evaluării Naționale

Absolvenții clasei a VIII-a vor începe probele Evaluării Naționale pe 22 iunie, cu examenul scris la Limba și Literatura Română. Pe 24 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică, iar pe 25 iunie,proba scrisă la Limba și Literatura maternă.

Primele rezultatevor fi afișate pe 29 iunie. Candidații pot depune contestații până pe 30 iunie la ora 12.00.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa pe 4 iulie.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)