Ministrul Apărării, vizită oficială în SUA, la invitația șefului Pentagonului. Nicolae Ciucă: „Vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic”

Ministrul Apărării, vizită oficială în SUA, la invitația șefului Pentagonului. Nicolae Ciucă: „Vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic”
foto: Facebook

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, se va afla într-o vizită oficială în SUA, în perioada 7-11 octombrie, la invitația lui Mark T. Esper, Secretarul american al Apărării, arată un comunicat transmis miercuri de MApN.

Ministrul Apărării, vizită oficială în SUA, la invitația șefului Pentagonului

În acest context, ministrul Apărăriiva avea o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai Departamentului Apărării SUA și va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington

„Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context, necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat Nicolae-Ionel Ciucă.

În vizita oficială efectuală în SUA, ministrul Apărării este însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic RO-SUA reprezintă unul dintre pilonii fundamentali în arhitectura de securitate şi apărare a României

Cu o zi înainte de debutul vizitei în SUA, marți, ministrul Apărării a participatla o dezbatere în sistem de videoconferință despre relațiile româno-americane, organizată de think tank-ul „The Heritage Foundation”, din Washigton D.C.

„Am punctat relațiile consistente existente la nivelul apărării între România și Statele Unite ale Americii.Parteneriatul Strategic RO-SUA reprezintă unul dintre pilonii fundamentali în arhitectura de securitate şi apărare a României.Avem nevoie de o abordare unitară a prezenței aliate, respectiv a SUA, în măsură să răspundă provocărilor la adresa securității euroatlantice. România rămâne un partener serios, de încredere, care își menține angajamentele luate și rămâne alături de aliați până la îndeplinirea obiectivelor”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

El a subliniat că „înzestrarea Armatei României, în baza angajamentului Guvernului de a aloca pentru sectorul de apărare două procente din PIB, rămâne o prioritate a mandatului meu ministerial, anul acesta fiind al patrulea an consecutiv în care România prevede în buget acest procent, ceea ce face ca investițiile în echipamente militare să continue, iar calendarele de instrucție și pregătire, planificate împreună cu aliații și adaptate crizei sanitare mondiale, să dezvolte capacitatea de luptă a militarilor”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe