Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pune pe seama conservatorismului românilor problemele privind liberalizarea pieței energiei: „Peste 45% sunt mulțumiți de furnizorul actual de energie electrică” (VIDEO)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pune pe seama conservatorismului românilor problemele privind liberalizarea pieței energiei: Peste 45% sunt mulțumiți de furnizorul actual de energie electrică” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat într-o intervenție în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire,că actuala situatie în care jumătate dintre clienții casnici de energie electrică nu vor intra pe piața concurențială până la finalul lunii iunie, nu înseamnă că este un eșec. Ministrul a precizat că s-a ajuns aici din cauza „conservatorismului românilor”.

“Nu aș vorbi neaapărat despre un eșec. Vă pot spune așa, la 1 ianuarie 2020 am anunțat că vom liberaliza piața gazului natural la 1 iulie 2020 și a energiei electrice la 1 ianuarie 2021, deci practic cu un an de zile am dat o Ordonanță de Urgență, am abrogat acea toxică ordonanță 114 și am anunțat liberalizarea, au trecut aproape 12 luni și în decembrie 2020 a apărut primul Ordin ANRE despre cum se va face această liberalizare, pentru că trebuie să spunem nu Guvernul, nu Ministerul Energiei face regulile de liberalizare ci reglementatorul care în România este ANRE.

A fost făcută prost întâi, nu puteam muta milioane de consumatori să îi punem să alerge în 30 de zile, s-a încercat prelungirea termenului, atunci am ieșit public, ne-am întâlnit cu furnizorii și s-a găsit această soluție de compromis ca timpd e 6 luni să existe un discount acordat de furnizori de la prețul serviciului universar către prețul concurențial care este mai mic. După 6 luni, la data de 1 iulie acest discount dispare din factură”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Întrebat despre situația la care s-a ajuns în prezent Virgil Popescu a precizat:

“Și într-un sondaj am văzut un oarecare conservatorism al românilor, care peste 45% sunt mulțumiți de furnizorul actual de energie electrică”, a spus ministrul Energiei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile