Mitrache, petreceri în restaurantul ilegal cu șefi din poliție și antidrog. Ce spune Dan Cristian Popescu despre implicarea lui Nicușor Dan (VIDEO)

Mitrache, petreceri în restaurantul ilegal cu șefi din poliție și antidrog. Ce spune Dan Cristian Popescu despre implicarea lui Nicușor Dan (VIDEO)

Noi detalii ies la iveală în cazul restaurantului construit ilegal în parcul ”Orășelul Copiilor” din Sectorul 4, caz în care candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a intervenit pentru oprirea demolării acestuia. Mai exact, Mitrache organiza petreceri, pe vremea când avea restaurantul, cu persoane din poliție, șeful Agenţiei Naţională Antidrog, Costi Negoiță, și alte persoane care pot fi catalogate ca fiind în conivență cu lumea interlopă, potrivit unor informații dezbătute în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire.

Ce parere are Dan Cristian Popescu despre demersul lui Nicușor Dan

Întrebat dacă Nicușor Dan a procedat corect implicându-se în acest caz, Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, a declarat că nu așa este normal să procedeze un parlamentar și a spus că Nicușor Dan a acționat cu dublu standard.

”Nu este. Întradevăr când vine cineva în audiență la un parlamentar nu poți să ști CV-ul omului sau cazierul. Un parlamentar acționează prin petiții scrise. Trimite să ceară un punct de vedere de la o altă instituție în scris pentru a evita orice fel de discuție (…) În momentul în care te apuci să suni la primării, mai ales când este un litigiu în instanță, adică ce poți să faci tu când ei se judecă?! Un judecător vede actele și decide cine are sau nu dreptate. Asta mi se pare foarte ciudat. Și, acum, pot crede că nu știa Nicușor Dan ce face ”câinele” (Mitrache, n.r.) toată ziua, dar să aperi un restaurant făcut ilegal într-un parc (…) Nicușor Dan a acționat cu dublu standard: pe de-o parte apără, și și-a făcut un nume din apărarea spațiilor verzi, pe de altă parte apără și pe cei care….”, a menționat candidatul PSD la Primăria Sectorului 2.

Totodată, acesta a mai spus că în parcuri se poate construi doar cu anumite funcțiuni și pe o suprafață foarte mică.

”De exemplu pentru funcțiuni sportive, pentru funcțiuni de alimentație publică, dar pe 15% din terenul respectiv, maxim”, a declarat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că Dan Cristian Popescu a susținut, marți, că „de multe ori” constructorii care ridică imobile în parcurile Capitalei „sunt favorizați de primarii în funcție”. Viceprimarul a vorbit despre o astfel de situație în Parcul Tei, context în care a intrat într-un schimb de replici cu Nicușor Dan.

Nicușor Dan, despre renunțarea la candidatură: „Nu se pune problema retragerii”

Candidatul dreptei la Primăria Generală a Capitalei a oferit câteva declarații cu privire la o posibilă retragere din cursa electorală, după ce a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări din Sectorul 4.

În acest context, Nicușor Dan a declarat, joi seată, că nu se pune problema retragerii din cursa electorală, la Primăria București.

„Sunt două categorii de lucruri: marile neajunsuri ale administrației, de ce nu avem apă caldă, de ce e poluarea cum este, de ce e traficul cum este… Lucrurile sunt atât de simple încât cred că acesta este motivul pentru care vrea să fugă de această dezbatere. Există invitații de la mai multe televiziuni, ele se suprapun și atunci am zis că ar fi mai bine să facem la consiliul general, cu toate televiziunile de față”, a menționat Nicușor Dan.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)