O doctoriță premiată pentru profesionalism a fost reținută pentru că ar fi luat mită de 14 ori

O doctoriță premiată pentru profesionalism a fost reținută pentru că ar fi luat mită de 14 ori
Foto: Pixabay.com

Femeia este medic psihiatrul la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic și a fost reținută de polițiști pentru că ar fi luat mită de 14 ori. Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile și timp de 7 ani a lucrat la unitatea medicală din Cavnic, fiind chiar premiată de către primarul din localitate.

Femeia mai activa și cadrul cabinetului medical privat pe care îl deținea în Baia Mare. Ea a intrat în concediu de odihnă în data de 13 septembrie, fiind și ziua în care a fost reținută pentru 24 de ore, de polițiștii băimăreni, pentru luare de mită.

Instanța a respins controlul judiciar pentru medicul acuzat că a luat mită de 14 ori

În data de 14 septembrie s-a decis dispunerea măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă doctorița a ținut să ceară o altă măsură, mai puțin dură, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Cerea ei a fost respinsă.

Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021, şi în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv. Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunţare cu inculpata Benciu Nina şi de la comunicare cu reprezentantul parchetului.Pronunțată în camera de consiliu azi, 14 septembrie 2021, ora 15:38”, se arată pe portalul instanței de judecată.

Medicul psihiatru, premiat pentru profesionalism

Ironia face ca medicul în cauză să fi fost premiat, în urmă cu câțiva ani, pentru profesionalism, de către primarul din Baia Mare.

Femeia a primit la acel moment o diplomă de onoare pentru profesionalism, dedicație și implicare în sprijinirea activităților de asistență din Municipiul Baia Mare, scrie Actual Maramureș.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său