O româncă este acuzată că a furat diamante în valoare de 5 milioane de lire sterline dintr-un magazin de lux din Londra

O româncă este acuzată că a furat diamante în valoare de 5 milioane de lire sterline dintr-un magazin de lux din Londra
Sursa Foto: www.cancan.ro

O româncă este acuzată că ar fi comis unul dintre cele mai mai jafuri de diamante din capitala Angliei.Se pare că femeiaar fi lăsat o pagubă de aproape cinci milioane de euro, într-un magazin de lux din Londra,transmite Daily Mail.

O româncă esteacuzată de unul dintre cele mai mari jafuri de diamante din Marea Britanie

O femeie cu dublă cetăţenie, româno-franceză, este acuzată că ar fi furat bijuterii de câteva milioane de lire sterline dintr-un magazin de lux din Londra.

Georgeta Dănilă, căci așa se numește femeia,este principala suspectă într-unul dintre cele mai spectaculoase jafuri din Londra care au implicat bijuterii de lux.

Românca, în vârstă de 52 de ani, este rezidentă în Franța de mai mulți ani, de pe vremea când a vizitat Londra ca turistă în 2016. Poliţiştii britanici spun că femeia cu dublă cetățenie nu s-a întors acasă cu mâinile goale. La acel moment, împreună cu alte trei persoane, femeia ar fi dat o spargere într-un magazin de lux din Mayfair şi au plecat cu o avere. Bijuteriile furate din magazin au fost estimate de experți la peste 4,2 milioane de lire sterline, echivalentul a circa 5 milioane de euro, potrivit sursei anterior citate.

Conform presei engleze, acesta ar fi cel mai mare jaf dintr-un magazin din istoria juridică britanică.

Membră într-un grup internaţional de infractori

Detectivii londonezi au lucrat la acest caz aproape cinci ani, iar în cele din urmă au ajus la Georgeta Dănilă. De fapt, potrivit anchetatorilor, se pare că românca ar face parte dintr-un grup internaţional de infractori care ar fi jefuit de-a lungul timpului mai multe magazine de bijuterii de lux în țări precum Franţa, Belgia, Luxemburg şi Germania. Mai mult decât atât, se crede că românca ar fi ”creierul” bandei infracționale.

Pe data de 6 iulie 2020 GeorgetaDănilă a fost extrădată din Franţa, iar a doua zi a fost acuzată oficial de conspiraţie pentru furt.

Potrivit Daily Mail, Georgeta Dănilă şi ceilalţi membri ai grupării de infractori pretindeau că sunt experţi în diamante şi că vor să le cumpere. Îşi alegeau victimele cu atenţie şi acţionau ca în filmele poliţiste.

În cazul jafului de la Londra, membrii grupului infracțional ar fi schimbat diamantele cu unele false. Asta după ce unul dintre ei, care se pretindea gemolog, cerea pietrele preţioase pentru a le analiza şi a le estima valoarea înainte de a le achiziţiona. Niciunul dintre experţii magazinului de lux londonez nu a remarcat faptul că diamantele veritabile au fost înlocuite cu unele false. Iar atunci când totuşi cineva a observat acest lucru, hoţii se aflau deja la o distanță considerabilă față de magazinul dinMayfair.

Marți,1 septembrie, românca a fost dusă în faţa judecătorilor la Southwark Crown Court din Londra. Ea a fost asistată de un interpret francez, dar a cerut unul român la viitoarele audieri.

Georgeta Dănilă a pledat nevinovată şi a vărsat câteva lacrimi, încercând să impresioneze judecătoru. Cu toate acestea, românca a rămas în arest preventiv. Anchetatorii sunt de părere că ea ar fi „creierul” bandei, iar şansele ca decizia finală să-i fie favorabilă sunt minime.

Pe lângă românca cu dublă cetățenie au fost arestaţi încă doi bărbaţi. Unul este cel care se prezenta ca fiind expert în pietre preţioase. Şi într-adevăr, atunci când cei trei au acţionat, au ştiut de fiecare dată care sunt diamantele cele mai valoroase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii