Octavian Berceanu, despre împușcarea urșilor periculoși: „Dacă nu avem alte soluţii, va fi posibilă, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei”

Octavian Berceanu, despre împușcarea urșilor periculoși: Dacă nu avem alte soluţii, va fi posibilă, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei
Foto: Pixabay

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a oferit detalii luni despre legislația aflată în lucru care va permite intervenția autorităților pentru înlăturarea urșilor periculoși. Șeful Gărzii de Mediu a precizat că împuşcarea reprezintă ultimul act care trebuie făcut în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală:

”Dacă nu avem alte soluţii, va fi o soluţie, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei. Vorbim de un animal care poate deveni captiv, care în momente de panică se poate manifesta violent pentru că încearcă să scape”, a spus Octavian Berceanu la Digi 24.

Acesta a subliniat că împușcarea nu poate reprezenta o măsură preventivă:

: ”Prevenţia şi împuşcarea sunt două lucruri diferite în abordarea convieţuirii cu ursul. Prevenţia înseamnă că ai făcut tot ce ai putut ca să diminuezi interacţiuena om-urs, pagube materiale, umane, de animale domestice. Împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală în care pur şi simplu ai eliminat exemplarul respectiv”.

Urmăriți B1TV.ro și pe