Parteneriat între România și Israel în domeniul securității cibernetice. Dăncilă: Este o prioritate pentru buna funcţionare a oricărui sistem guvernamental

Parteneriat între România și Israel în domeniul securității cibernetice. Dăncilă: Este o prioritate pentru buna funcţionare a oricărui sistem guvernamental
sursă foto: eluniversal.com

Parteneriat între România și Israel în domeniul securității energetice.

Într-o lume tehnologizată, în care atacurile cibernetice sunt într-o continuă schimbare şi evoluţie, este nevoie de o protecţie sporită a datelor, a declarat joi premierul Viorica Dăncilă.

„Securitatea cibernetică este o prioritate pentru buna funcţionare a oricărui sistem guvernamental şi nu numai. Într-o lume tehnologizată, în care atacurile cibernetice sunt într-o continuă schimbare şi evoluţie, avem nevoie de o protecţie sporită a datelor. În acest sens, consider că acum este un moment oportun să valorificăm deschiderea celor două ţări, România şi Israel, către cooperare în cercetare, tehnologie şi dezvoltare industrială în materie de securitate cibernetică, pentru a oferi protecţie organizaţiilor, instituţiilor, dar şi cetăţenilor noştri. România a adoptat cu succes parte din practicile Statului Israel în materie de securitate cibernetică,cel mai recent exemplu fiind lansarea numărului unic 1911 de raportare a incidentelor cibernetice.Îmi exprim bucuria că am reuşit să intensificăm în ultima perioadă cooperarea în domenii tehnologice de vârf, cum este cel al securităţii cibernetice. Este important că cele două state împărtăşesc o viziune comună în privinţa oportunităţilor şi beneficiilor bunei cooperări în acest domeniu atât de complex cum este cel al securităţii cibernetice”, a spus premierul la Forumul România – Israel Cyber Security, potrivit g4media.ro.

România are o agendă ambiţioasă în ceea ce priveşte consolidarea acestui domeniu, a subliniat aceasta.

“Suntem conştienţi de necesitatea educării şi formării superioare în cadrul instituţiilor şi companiilor, dar şi a informării cetăţenilor cu privire la atacurile cibernetice şi, bineînţeles, la consecinţele acestora”, a adăugat Dăncilă.