Percheziții la o farmacie din Capitală: Mai multe persoane ar fi cumpărat ilegal medicamente care conțin droguri de risc sau mare risc

Percheziții la o farmacie din Capitală: Mai multe persoane ar fi cumpărat ilegal medicamente care conțin droguri de risc sau mare risc
Foto: pixabay.com

Polițiștii au făcut, vineri, 23 de percheziții, la punctele de lucru ale unei farmacii din București, precum și la domiciliile unor persoane din mai multe județe într-un dosar deschis după ce mai mulți indivizi ar fi cumpărat ilegal din farmacie medicamente care conțin droguri de risc sau mare risc, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române. Medicamentele respective pot fi achiziționate, în mod legal, doar în baza unei prescripții medicale.

Percheziții la o farmacie din București și alte adrese din țară

”La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul polițiștilor structurilor de criminalitate organizată din județele Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu și din municipiul București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Harghita, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în București și în județele menționate mai sus.

În cadrul activităților, au fost descoperite ca fiind deținute ilegal medicamente conținând substanțe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante”, se menționează în comunicatul citat.

De asemenea, în urma descinderilor, au fost ridicată suma de 5.780 de lei, bani despre care „există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant”.

Înscrisuri și date informatice privind gestiunea acestor medicamente au fost ridicate de anchetatori și în timpul verificărilor care au fost făcute la cele trei puncte de lucru ale farmaciei din București.

Medicamente care conțin stupefiante, cupărate ilegal din farmacie

Concret, potrivit sursei citate, persoanele care ar fi cumpărat ilegal de la farmacia din Capital medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele ar fi ajuns, în perioada 2019-2020, la peste 200 de cumpărători din România.

”Cei interesați ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o rețea de socializare unde vânzătorii ar fi deținut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Șase persoane sunt cercetate în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Acțiunile polițiștilor au fost spijinite de Direcția Operațiuni Speciale și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.