Peste 40.000 de cazuri noi de infectare, un nou record negativ la nivel național. Aproape 100 de decese COVID-19 în 24 de ore

Peste 40.000 de cazuri noi de infectare, un nou record negativ la nivel național. Aproape 100 de decese COVID-19 în 24 de ore
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Thibaud MORITZ

La nivel național au fost depistate 40.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, un nou record negativ de la debutul pandemiei. Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 97 de decese COVID-19 în 24 de ore, cu mențiunea că două dintre acestea sunt anterioare intervalului de referință.

Pandemia de COVID-19, la un nou record național: Peste 40.000 de cazuri noi de infectare

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 40.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, au precizat autoritățile.

Avem în față un val 5 extrem de intens, cu o transmitere comunitară accelerată, spunea medicul Radu Țincu, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, unde a comentat evoluția pandemiei la nivel național.

„Avem în față un val 5 extrem de intens, cu o transmitere comunitară accelerată, ceea ce confirmă încă o dată scenariile din vestul Europei, unde am avut recorduri în toate țările lumii cu privire la numărul mare de îmbolnăviri. Valul 5 creează două probleme – o problemă din perspectivă medicală pentru că, dacă în valul 4 discutam de pacienții cu Covid care veneau la spital pentru bronhopneumonia produsă de SARS-CoV-2, astăzi pacienții care se internează sunt pacienți care au acutizări ale bolilor de fond, determinate și cauzate de COVID-19, varianta Omicron. Chiar dacă varianta Omicron nu mai este atât de periculoasă ca varianta Delta, ea poate destabiliza o persoană cu anumite patologii cronice și să o aducă în spital”, explica medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe