Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost audiat. Bărbatul a recunoscut că nu era în misiune

Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost audiat. Bărbatul a recunoscut că nu era în misiune

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, într-un accident rutier din București, a fost audiat. Bărbatul a recunoscut că nu era în misiune la momentul la care s-a petrecut accidentul.

Bărbatul a fost chemat din nou, la audieri, la o săptămâna de la accident. Joi, el a dat o serie de declarații la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce până acum el a invocat diverse motive pentru a nu da explicații.

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, audiat timp de o oră și jumătate

O oră și jumătate au durat audierile de joi, în cazul polițistului Constantin Popescu, bărbatul care se afla la volanul mașinii de Poliție care a lovit două minore e trecerea de pietoni, în Sectorul 1 al Capitalei. Polițistul a declarat că nu se afla în misiune la momentul accidentului, dar avea semnalele luminoase pentru a fi observat. Totodată, el a recunoscut că avea viteză, dar nu a știut să precizeze cât.

Treaba cu bocancul a recunoscut-o, cel de la 112 îi dăduse indicații, a recunoscut că nu cunoștea procedurile de prim ajutor. Nu a știut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursurile de condus defensive. Mecanismul e foarte simplu: nu a văzut nimic, s-a trezit cu o bubuitură și a pus frână. El în continuare merge pe aceeași ipoteză, că a verificat trecerea de pietoni și nu era nimeni acolo.

Polițistul a recunoscut că nu era în misiune

A spus că nu era atent, singurul lucru recunoscut că avea viteză excesivă. N-a putut să precizeze. Din declarații reiese clar că au venit colegii la fața locului și el spune că i-au dat geaca jos să nu îl linșeze colegii acolo (…) A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, girofarul îl avea pornit pentru că, atenție, voia să se asigure că este vizibil. Asta reiese din declarațiile lui.

Nu în ultimul rând, când a produs accidentul el spune în continuare că nu a văzut nimic și nici nu și-a dat seama că au fost două victime”, a transmis avocatul lui Adrian Cuculis.

Motivul pentru care polițistul nu a oferit explicații anchetatorilor

Agentul nu a dat vreo declarație anchetatorilor sau presei. De două ori a refuzat solicitarea procurorilor. Autorul nenorocirii din nord-vestul Capitalei a motivat că nu poate discuta cu anchetatorii din cauza stării emoționale deplorabile. Dezvăluirea aparține tot avocatului familiei Raisei, Adrian Cuculis.

La momentul accidentului, polițistul se afla singur în maşină. El a accidentat joia trecută, 13 ianuarie, două fetițe minore care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei.

În urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost transportată de urgență la Spitatul „Grigore Alexandrescu”. Nefericita situație a provocat multă tristețe și furie la nivel național.

Polițistul care se afla la volanul autovehicului este acuzat de ucidere din culpă. Angajatul MAI va fi cercetat ]n libertate, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe