Principalele cauze ale tragediilor de pe șoselele din România. Motivul pentru care Autostrada Soarelui a devenit drumul morții

Principalele cauze ale tragediilor de pe șoselele din România. Motivul pentru care Autostrada Soarelui a devenit drumul morții
Principalele cauze ale tragediilor de pe șoselele din România. Motivul pentru care Autostrada Soarelui a devenit drumul morții.

Accidentele rutiere reprezintă una dintre cele mai populare cauze ale mortalității atât în Europa cât și în țara noastră. Mii de accidente grave au loc pe drumurile din România an de an, iar multe dintre ele au un sfârșit tragic.

Numărul tot mai mare de autovehicule face ca traficul rutier să fie infernal de cele mai multe ori. Statistic, în luna august au loc cele mai multe accidente. Iată care sunt principalele cauze ale tragediilor de pe șoselele din România, dar și motivul pentru care Autostrada Soarelui a devenit drumul morții.

Cele mai comune cauze pentru care numărul accidentelor rutiere este din ce în ce mai mare

Pentru ca un accident rutier să poată fi evitat, trebuie ca fiecare participant la trafic să înțeleagă care sunt motivele care stau la baza comiterii unei tragedii și să conștientizeze pericolul.

Potrivit studiilor, luna august estea perioada în care au loc cele mai multe accidente rutiere, deoarece este perioada sezonul estival, moment în care majoritatea românilor se grăbesc în drumul spre litoralul românesc.

Autostrada Soarelui ( A2) pare a fi ruta pe care au loc cele mai multe tragedii. 70% din accidentele rutiere de la noi au loc pe timp de zi, iar peste 83% pe un carosabil uscat.

Cateva dintre cele mai frecvente cauze care stau la baza producerii accidentelor auto sunt: nerespectarea regulilor de circulație, neadaptarea la condițiile de trafic, viteza și depășirile periculoase.

Ei ştiu că dacă au intrat pe autosatradă, 130-140-150-170, nu contează. Dar nu te adaptezi la condiţiile de trafic? Se pare că nu. Această fobie de a ajunge mai repede la mare. Tot ce înseamnă români pleacă de noaptea, ca să ajungă de dimineaţă pe plajă. Mulţi dintre ei pleacă la 1:30 ca să ajungă pentru un weekend pe plajă, a transmis Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, potrivit observatornews.

Circulația în sezonul estival este mai intensă, fapt ce poate favoriza anumite neplăceri, în special în cadrul „turismului de week-end”.

Noi avem o mare problemă. Legată de ceea ce înseamnă învăţarea conducerii pe autostrăzi. În afara graniţelor României se face pe simulator. În România nu se poate aşa ceva”, a mai spus Lucian Diniţă.

În anul 2021, la nivel național, s-au înregistrat 4.912 accidente, soldate cu decesul a 1.779 de persoane și rănirea gravă altor 3.787, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Urmăriți B1TV.ro și pe