Procurorul general al României a dispus un control în cazul fetei de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pentru 5 crime și eliberat condiționat 

Procurorul general al României a dispus un control în cazul fetei de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pentru 5 crime și eliberat condiționat 

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a dispus un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, în cazul fetei de 17 ani din județul Mehedinți, care a fostincendiată de un bărbat condamnat pe viață pentru cinci crime, dar eliberat condiționat după 25 de ani de detenție, în baza legii recursului compensatoriu. Totul s-a întâmplat după ce fata îl reclamase la Poliție pentru viol și agresiune, însă autoritățile nu au luat nicio măsură.

Procurorul general Gabriela Scutea anunță un control în cazul adolescentei de 17 ani incendiată de un criminal în serie

”În contextul interesului generat în spațiul public de cauza privind minora victimă a tentativei de omor prin incendiere din județul Mehedinți, precizez că, pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în care au fost formulate acuzații de viol. Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii și până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce privește actele referitoare la persoana vizată de acuzații”, transmite procurorul general, printr-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată, Gabriela Scutea precizează că ”indiferent de vârsta persoanei vătămate, luarea în mod imediat a tuturor măsurilor investigative specifice anchetării infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale este imperativă”.

”Aceasta se aplică deopotrivă în cauzele în care urmărirea este efectuată de către procuror sau în cele în care procurorul supraveghează activitatea poliției judiciare. De aceea, pentru un cadru complet al constatărilor și pentru realizarea atribuțiilor de conducere a activității poliției judiciare, am solicitat și IGPR efectuarea verificărilor la nivelul subunităților acestuia”, se mai arată în mesajul procurorului general al României.

În același timp, șefa ÎCCJ dă asigurări că va acționa în continuare pentru îndrumarea procurorilor ”pentru stabilirea unor practici unitare în investigarea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale cu victime minore, precum și pentru realizarea controlului ierarhic de către procurorii cu funcții de conducere, în scopul aflării adevărului, cu rol activ”.

Fata de 17 ani, plimbată între spitale

Supărat că tânăra de 17 ani a depus o plângere la poliţie împotriva sa, pentru viol și santaj și amenințare, bărbatul a decis că trebuie să-i dea o lecţie. A mers acasă la adolescentă, care locuia cu bunica și fratele său în comuna Dârvari, din Mehedinți, a turnat peste ea o sticlă de benzină și i-a dat foc, după care s-a făcut nevăzut. Fratele fetei a reuşit să stingă flăcările și a sunat imediat la 112. Adolescenta a ajuns la Spitalul Județen din Drobeta Turnu Severin cu arsuri de gradul 2 și 3.

Fata a ajuns sâmbătă seară la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după ce înainte ajunsese la spitalul din Craiova. Lipsa paturilor speciale pentru marii arși a făcut ca ea să tot fie plimbată între spitale. Starea ei este critică: are arsuri profunde pe 90% din suprafața corpului și respiră cu ajutorul aparatelor.

Criminalul a fost prins, în cele din urmă, și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cu doar câteva zile înainte de a comite această faptă, fostul puşcăriaş postase un filmuleţ pe contul său de pe o reţea de socializare, prin care îşi lua rămas-bun de la prietenii săi virtuali. Semn că deja avea planul făcut.

Urmăriți B1TV.ro și pe