Protest Greenpeace la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Chipul lui Putin a fost proiectat pe turnul societății

Protest Greenpeace la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Chipul lui Putin a fost proiectat pe turnul societății
Sursa: Facebook/Greenpeace

Miercuri seara, activiștii Greanpeace au organizat un protest în faţa rafinăriei Lukoil din Ploieşti. Pe turnul societății a fost proiectat chipul lui Vladimir Putin, alături de mesajul „End of Fossils And Wars” (Stop Combustibili Fosili, Stop Putin!), potrivit libertatea.ro.

Potrivit unei postări pe Facebook a organizației non-guvernamentală, pe turnul rafinăriei au fost proiectate mesajele: „Stop Combustibili Fosili, Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia!, Energie verde pentru pace”.

Protest în fața rafinăriei Lukoil din Ploiești

Activiștii atrag atenția că solidaritatea reală cu Ucraina înseamnă ca Guvernul României și Ursula von der Leyen să oprească importurile tuturor combustibililor fosili rusești.

Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei. Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc. STOP PUTIN! STOP COMBUSTIBILI FOSILI DIN RUSIA!”, scrie pe pagina de Facebook a Greenpeace.

Urmăriți B1TV.ro și pe