Râul Aiud, poluat cu o mare cantitate de vopsea lavabilă. Cum a ajuns substanța în apă (VIDEO)

Râul Aiud, poluat cu o mare cantitate de vopsea lavabilă. Cum a ajuns substanța în apă (VIDEO)

Dezastru ecologic pe râul Aiud. O cantitate mare de vopsea lavabila a fost aruncată în apă, de către un localnic inconștient. Oamenii s-au sesizat când au observat că râul devenit alb și au trimis mai multe filmărireprezentantilor primăriei, în care au surprins catastrofa.

La scurt timp, poliţiştii au identificat sursa poluării. Un bărbat arunca ilegal vopea lavabilă în vale, care se vărsa apoi în râu. Acesta a fost amendat cu 1000 de lei.

„În după-amiaza zilei de joi, 17 iunie 2021, ne-a fost semnalat clipul video de mai jos în care se poate observa o substanță care poluează Valea Aiudului. La scurt timp, Poliția Locală a municipiului Aiud a identificat sursa poluării (vopsea lavabilă aruncată ilegal în vale de către un cetățean care a vopsit ceva în curte), iar cetățeanul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 RON. Am spus-o și o mai spunem ori de câte ori este cazul: avem zero toleranță pentru cei care murdăresc sau degradează spațiile publice sau mediul înconjurător de pe raza municipiului Aiud”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de facebook a instituției.