România va dona către Vietnam peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

România va dona către Vietnam peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri hotărârea privind donarea a 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca către Vietnam.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz.

DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

România a mai distribuit doze de vaccin Astra Zeneca în Republica Moldova, în Serbia și în Georgia.